mandag 21. mai 2012

Hold deg fast

En glad gutt
Fortalt av Øivind Flagstad. Skrevet av Espen Holm.


Øivind Flagstad, fra Oppegård, er min fetter. Da jeg var liten var han den jeg så opp til. Hver gang jeg var på besøk fikk jeg komme inn på rommet til den store fetteren min å spille TV-spill. Han passet på meg, lekte med meg og ertet meg. Akkurat slik en stor fetter skal gjøre. Lite visste jeg om hva Øivind drev på med ellers, annet enn å være verdens beste fetter.

Øivind var ikke gamle gutten da han begynte å eksperimentere med både alkohol og dop. "En glad gutt" er boken om Øivind sitt liv. Det er en brutal og ærlig bok, om hvordan narkotikamisbruket startet, hvordan han skjulte det for sin nærmeste familie og om hva han har vært igjennom. At han lever den dag i dag er langt ifra en selvfølge. Kusinen min, Jeanette, har advart meg om at jeg må holde meg fast mens jeg leser den, for det er tøff lesning. Kanskje spesielt tøft for Jeanette og tante Anne Merete, som står han nærmest. Onkel Kjell døde dessverre i november, og har derfor ikke fått oppleve at boken til sønnen hans ble utgitt - mot alle odds.

En glad gutt er en fortelling om Øivind og Marit. 
Femten år gammel er Øivind på kretslagssamling i fotball. Da han er 21 år blir gutten tatt for å selge amfetamin. Mens han sitter i fengsel setter kjæresten, Marit, jomfruskuddet. Senere dør hun av overdose. Selv holder Øivind seg unna sprøyter, men utforsker alt fra fleinsopp og syre til E-er, blåvalium og speed. På badet dyrker han cannabis.
I boka forteller Øivind om hvordan det hele begynte og om alt hva ungdom ruser seg på. Foreldre og lærere får en usminket innføring i dopens dramatiske verden og at rusen kan ramme de beste hjem.

"Boka burde være pensum for studenter som skal jobbe med rus og psykisk helse"
Heidi B. Groth, NAV
- Fagarbeider i rusfeltet.


Jeg både gruer og gleder meg til å ta fatt på den. Jeg har bladd meg gjennom forskjellige sider, smugtittet litt. Det er ikke en bok der innholdet er sparklet og pyntet på. Det er en ærlig, hard og dramatisk bok - på alle mulige måter. Hvis du ønsker å lese den, kan den bestilles her: http://www.elixirbok.no/handle_bok.htm . Pris: 210,- + porto.

Jeg setter stor pris på om du vil trykke på "liker" knappen under dette innlegget. På den måten deler du dette videre med dine, og det er nok ganske mange der ute som burde lese denne boken - unge, som eldre. På forhånd, tusen takk :-)

6 kommentarer:

Anonym sa...

Så utrolig stolt av lillebror som har fått til dette <3

Anonym sa...

Så utrolig stolt av lillebror som har klart dette <3

Anonym sa...

Det han har skrivet om bror min är bara "bullshit".!! Och nu får HELA familjen lida.. Fattar inte hur han tänker OM han tänker överhuvudtaget.

Arg syster!!!!!

Anonym sa...

Denne boken er ikke lenger i salg fordi det er omtalt andre personer i den som ikke har gitt sitt samtykke til det, og fordi den er full av løgner!

Anonym sa...

Det var da enda bra at man ikke får kjøpt boken lenger!
Jeg ble rett og slett sjokkert da jeg leste boken, tenk at noen kan skrive sånn om andre mennesker! Det er tydelig at forfatteren er en eventyr forfatter, for dette er litt at et eventyr med snev av sannhet i steder og personer, mens resten er jo løgn!

Monica Jensen sa...

Det hagler inn med drittkommentarer fra "Anonym". For det første, har du ting å si til MEG, fordi jeg skrev dette innlegget for flere mnd siden, så kan du spare deg. Har du noe å si til forfatter/forteller, henvend deg der. Det ble ikke brukt noen fulle navn i boken (fiktive navn), og jeg vet av egen erfaring at mye av det stemmer (da jeg selv har møtt flere av disse personene bl.a.), mer enn det kan ikke jeg uttale meg om - men jeg kan forstå at familiemedlemmer o.l. reagerer, da dette er et sårt og vanskelig tema.

Men du anonym, som har lagt igjen 7(!) kommentarer det siste døgnet, kan gi deg nå. Jeg kommer bare til å slette dem. For sånt søppel og drittslenging vil jeg ikke ha noe av, kun fordi jeg publiserte et blogginnlegg for flere mnd siden, FØR jeg selv leste boken!

Jeg har heller ingenting med boken å gjøre, så vær så snill, spar meg. Ta det med de det gjelder!