fredag 25. mai 2012

Kronisk dårlig samvittighet

I natt har jeg sovet godt. Det er ikke alle netter jeg får kjenne på den følelsen, følelsen av å være langt inn i drømmeland, der verken smerter, tanker eller snorking fra sidepersonen (som forøvrig ikke snorker) kan vekke meg. En god natts søvn er ikke alltid en selvfølge. I perioder føles det ut som en luksus. Jeg tror varmen hjelper meg. Jeg klarer å slappe av mer, og merker selv at jeg ikke er like anspent. Kroppen min får hvile!

Jeg våkner opp, strekker meg så lang jeg er, hopper ned i en liten shorts og trekker en t-skjorte over hodet. Klar for en ny dag. Sola smiler til meg, jeg smiler tilbake. Jeg setter på litt musikk, tar meg en kopp kaffe og tusler ut på terrassen. Så slår det meg - den dårlige samvittigheten. Du skal ikke nyte dette. Du er sykmeldt, og skal du ikke på jobb, da skal du faen meg på trening og behandling for å få denne fremgangen du lenge har ventet på. Det er sånn jeg føler folk tenker i hvertfall. Kanskje fordi jeg konstant tenker sånn selv. Jeg banker opp meg selv daglig, fordi jeg er sykmeldt. I går måtte Live banke litt vett inn i skallen min. Monica, du går rundt og har vondt nesten hele tiden, det har du gjort i mange år. Du er ikke sykmeldt for moroskyld. Du er sykmeldt fordi du ikke engang klarer å sitte en halvtime på en stol på venterommet hos legen din. Og så om du går hjemme nå?! Det er bedre at du blir helt bra nå - om det er mulig - enn å hele tiden havne nedi grøfta igjen. Du skal trossalt leve med den kroppen resten av ditt liv! Live er en smart jente, og hun har jo faktisk helt rett! Så lenge jeg har hatt denne bloggen har jeg klagd over smerter i rygg og bekken. Kanskje på tide at jeg nå tillater meg selv å gjøre noe med det?! 

Så nå skal jeg gjøre det jeg kan for å legge den dårlige samvittigheten på hylla - om det så bare er for noen timer. Jeg skal handle, hente minsten, og så skal vi kose oss ute i det gode været, med plaskebasseng, god mat og deilig drikke. Det er ikke mange slike dager i året, man trenger å nyte dem til det fulle for å overleve resten av året. Jeg gjør i hvertfall det. For tro meg, vinteren her i Norge er lang og fæl - spesielt for en person som meg som lett kan få vinterdepresjon! 

Ha en flott fredag i det fine været! :-)
Klem fra meg
-og den kronisk dårlige samvittigheten min som rammer meg når det kommer til absolutt alt**

2 kommentarer:

Rebekka:) sa...

Ingen grunn til dårlig samvittighet! Det viktigste er jo å bli bra, som live sa:) nyt været og varmen du som kan. Selv er jeg på skolen hele dagen og jobber med eksamen - får håpe været holder seg til onsdag! Klem

Ragnhild sa...

Enig med Live ;)