mandag 21. mai 2012

Å sove i egen seng

Jeg har jo ikke lagt skjul på at det har vært litt trangt i senga mi etter at Nicklas kom inn i bildet. Før var det ikke noe problem at Teo sov i min seng, for det var jo bare oss, og jeg synes det var så koselig å ha han der. Når vi plutselig ble tre stykker flere netter i uken ble det plutselig veldig trangt, og spesielt jeg sov innmari dårlig. Det var da avvenningen måtte begynne, uten at Teo fikk følelsen av at han ble "kastet ut" i fordel for Nicklas.

Det har tatt sin tid, men til slutt fant jeg metoden som virkelig har gjort underverker her. Skryt og ros. Teo trenger masse av det! Hver kveld før han sovnet, sa jeg at han måtte være stor og flink gutt å sove i sin egen seng helt til det ble lyst ute. Da skulle jeg klappe og heie, for DA var han blitt stor gutt da :-)

Akkurat det har fungert som smurt. Noen morgener når jeg hører han våkne til i naborommet begynner jeg allerede å klappe fra senga, og så løper jeg inn til han og roser han opp i skyene. Stoltere gutt skal du lete lenge etter! De dagene han rekker å komme inn til meg før jeg våkner, ser jeg rett inn i verdens blideste ansikt når jeg lukker opp øynene. Da er det bare å begynne og klappe og rose med én gang, og han er stoltere enn en hane!

Nicklas sier jeg har ADHD, som kan starte dagen med vill jubel, men det fungerer jo, og da er det bare å kjøre på da ;-) Nå har jeg holdt på sånn en stund, og jeg har trappet litt ned på alt ståheiet om morgenen, men han er fortsatt like blid, stolt og (ikke minst) superflink :-)

Nå får vi sovet godt alle tre, og på mine dårlige netter får jeg vri meg som jeg vil i senga uten å vekke både den ene og den andre. Kanskje jeg ikke trenger større seng med det første allikevel :-)

PS: Hvis du lurer på hvorfor Nicklas og Teo er så gode venner, sier vel bildene sitt. Nick er nemlig som et lite barn på flere områder selv ;-) Fine gutta mine <3

5 kommentarer:

Cecilius blogg sa...

DU er utrolig flink som klarer å heie og klappe tidlig om morgenen:) All ære til deg.. JEg har "kjøpt" sønnen min for 3 kroner natta. Han putter de på sparebøssa... sier han skal spare 6000 kroner, og kjøpe 10 brannbiler.. jadda.. så det funker utrolig bra, men er jo ikke like pedagogisk riktig. DU bygger jo selvtillit på gutten din som det holder etter. Stå på! syns du er veldig god mamma!:) kjekt du er tilbake på bloggen!!:)

Linn Iren sa...

hei =)
Æ ordna de små knappan inne på innstillingere eller noe. Hukser ikke helt kordan,men hvis du funderer litt der så finner du nok =)

Å så flink du e å har fått ham i egen seng! =) å at du klarer holde ham der.

Tonje sa...

Hei!

Nå har jeg prøvd å kommentere maaange ganger de siste dagene, men har fått feilmelding hver gang... Men endelig går det an igjen! =)

Det er så herlig å ha blogginnlegg fra deg å lese Monica, koser meg noe innmari når de plopper opp! Jeg leser de alltid sist av alle for jeg liker nemlig å spare det beste til sist!

Nyt de neste sommerdagene og kos dere masse!

Monica Jensen sa...

Tonje, du er så søt =) Takk for nok en koselig kommentar! Ditto, kos deg masse og nyt sommeren <3

Monica Jensen sa...

Cecilius:
Takk for gode ord :D Det du skriver der er det beste komplimentet en mor kan få :)) Du er jo kreativ da, og så lenge det fungerer er jo det helt topp :D Samtidig får han spart opp litt penger, og lærer at penger kommer ikke gratis, det trengs en innsats til ;)