tirsdag 12. juni 2012

Hva skal babyen hete?

Min første bil var en 96'modell Hyundai Accent. Folk omtalte den bare som accident. Jeg derimot kalte den for "den rosa panteren". Den var lakserosa, solbleket og skeivere enn bekkenet mitt. Allikevel var den en trofast følgesvenn gjennom 2,5 år. Den trengte verken bensin eller olje. Den gikk rett og slett på vilja - for vilje, det hadde den. Den var med på grøfting og bomturer (bokstavelig talt). Jeg husker jeg spyttet glass et par dager da, ja.. Allikevel holdt den ut med meg, helt til jeg ga den opp, i fordel for min neste bil...

Min neste bil er gliset jeg har kjørt rundt med de siste 4,5 årene. En peugeot 406, 2002 modell. Jeg kjøpte katta i sekken, mildt sagt. Da varsellampene blinket på vei hjem fra bilforhandleren burde jeg vel forstått at det var fare på ferde, og hevet kjøpet. Vel, jeg var desperat etter en ny bil, og ignorerte de første tegnene på det som viste seg å være et dyrere kjøp enn først antatt. Jeg overdriver ikke når jeg sier at jeg har brukt rundt 30 000 kroner i bilreparasjoner de siste 2,5 årene. Nevn en slitedel som har vært gåen, så kan jeg garantere deg at jeg har byttet den - minst én gang. Jeg har bare kalt den for "gliset" - ironisk ment. Søppelhaug, rustkloss, drittbil.. Ah, en bil kan ha mange navn! Vi har dog vært på mange fine turer, og den har til tross for feil vært en veldig god bil å kjøre. Franskmenn, går for comfort framfor kvalitet, vet dere. Det siste halve året har den derimot ristet så mye at jeg har begynt å lure på om jeg har parkinsons.. Nå er den "dessverre" solgt videre til nye eiere. Nye eiere som skal stelle litt med den, skru litt, fikse litt og EU-godkjenne. For et kupp! Jeg måtte spørre oppkjøperen flere ganger; "Du vet at det er en PEUGEOT 2002 modell du kjøper, ikke sant?" Tilbake fikk jeg svaret: "Det er bra du også er klar over at det er en søppelhaug, men vi har et tilbud gående nå der vi betaler så så mye for alle kjørbare biler, så jeg har ikke annet valg enn å gi deg såpass mye!" Takk for deeet!

I min garasje står nemlig min nye bil godt plassert. Den er beige. Jeg liker å se på den som gullfarget. Det høres mer fæncy ut ;-) Så, hva skal babyen hete?

Det er en Toyota Prius 2006 modell. Greit nok, det er ikke den kuleste/tøffeste bilen i gata, men den er helt perfekt for meg og mitt bruk. Den er kåret til den beste bruktbilen på markedet. Den er best i test i samtlige kollisjonstester. Den har ikke gått langt, og det er en billig bil å eie. Den bruker 0,4 liter bensin per mil, og det er en hybrid-bil. Det vil si at den kobler over til strøm når jeg kjører sakte. Hipp hurra! Miljøvennlig og billig, sånt liker en mor som har brukt flere tusen kroner hver måned på bensin-og oljeslukeren (også kalt gliset). Forhåpentligvis kan denne bilen by på mer glede enn fortvilelse, og gjøre hverdagen litt lettere :-) Jeg er i hvertfall - så langt - veldig fornøyd med kjøpet mitt! I tillegg har den enormt mye ekstrautstyr. Godt selgeren hadde kurs med meg før jeg kjørte avgårde, ellers hadde jeg ikke skjønt en dritt. Den kan til og med lukeparkere for meg, mens jeg sitter og kulern - ikke at jeg trenger det, for lukeparkering er jeg rå på ;-) Uansett, nå må den ha et navn. Foreløpig går den under dette nicket; Gullbilen!

Ålreit bursdagsgave fra meg til meg! :-)

Ingen kommentarer: