torsdag 19. juli 2012

Min drøm

Vi har alle drømmer, eller hva? Fra jeg var liten jente var min store drøm å bli mamma. Jeg ammet dukkene mine når jeg var tre år gammel. Drømmen startet altså i tidlig alder. Jeg ble mamma da jeg var 21 år, og det er uten tvil det beste som har skjedd meg. Jeg har en liten pjokk som vekker så mange følelser i meg at det er ubeskrivelig. Han har gitt livet mitt mening. 


Man slutter ikke å drømme når den ene store drømmen din har gått i oppfyllelse. Jeg gjør i hvertfall ikke det. En av mine store drømmer er å kunne leve av å skrive. Jeg har alltid elsket å skrive. I en alder av 10, skrev jeg noveller for moroskyld. Når det kom til stilskriving på skolen, var det der jeg hanket inn de ordentlig gode karakterene. Jeg har alltid likt å uttrykke meg med penn og papir - nå ved tastetrykk. Mamma sa alltid til meg: "Velg Media&Kommunikasjon". Redde meg fulgte strømmen, og det ble allmennfaglig linje. Det er noe av det jeg angrer mest på, at jeg ikke hørte på mamma i den situasjonen. Heldigvis er det aldri for sent å oppnå sine drømmer.

Noen vet hva de ønsker å jobbe med i en alder av syv. Andre finner det ut når de går på videregående. Jeg er 25 år, og har enda ikke funnet ut hva jeg vil bli når jeg blir stor. Jeg føler meg over gjennomsnittet forvirra, for jeg leter og leter, uten å finne svar. Jeg leser om ulike yrker og studier på nettet omtrent daglig. Alt fra ernæringsfysiolog, til lærer. Alt fra hjelpepleier, til journalist. Alt fra politi, til personlig trener. Jeg har ikke filla peiling på hva jeg vil gjøre med livet mitt. Det eneste jeg vet er at jeg ønsker å bety noe. Jeg ønsker å gjøre en forskjell. Jeg ønsker å inspirere, hjelpe, spre glede! 


De siste seks årene har jeg sittet godt plassert bak dataskjermen inne på et kontor. Er det én ting jeg har lært, så er det at jeg trenger en større utfordring enn som så. Det må skje mer i mitt liv. Kroppen min minte meg vel ekstra masse på det når den plutselig sa STOPP. Jeg må kunne få gitt mer av meg selv i min jobb. Jeg lever bare én gang. Det er så viktig å ha en jobb man trives med. 

Min store drøm - nå må dere huske på at drømmer er nettopp det, drømmer - er at noen skal legge merke til meg og min lille blogg. At noen skal like skrivemåten min, måten jeg formidler budskapet mitt på, og bli mer nysgjerrig på hva denne jenta har i ermet sitt. At noen skal gi meg en mulighet til å kunne leve av skrivingen min. Ikke nødvendigvis via bloggen, men via et magasin eller en annen form for tidsskrift. En jobb der jeg kunne gjort det jeg elsker - nemlig å skrive. Gi meg en mulighet til å nå fram til andre mennesker, på tross av at det kanskje ikke er mine personlige meninger de ville få lest. Snakk om en fin drøm!


For et par år siden ble jeg faktisk kontaktet av VG-nett. De spurte om jeg kunne tenke meg å reise rundt på ulike festivaler og skrive om det. Hadde jeg ikke hatt barn, hadde jeg sagt Oh'yeah. Jeg måtte si nei, og det var helt greit. Det var ikke meningen at jeg skulle fly rundt på festivaler. Det er lov å håpe at sånne type muligheter dukker opp igjen. Jeg møtte jo Annette Sjursen på førpremieren til Pax. I senere tid anmeldte jeg filmen hennes her på bloggen min. Året etter jobbet jeg som hennes manusassistent. Muligheter kommer plutselig, og da er det lov å håpe at man kan bite på. I mellomtiden får jeg gjøre det jeg kan for å nå mine drømmer - det er bare så synd jeg har så mange av dem, som spriker i hver sin retning. Vel, jeg finner nok min vei til slutt, på en eller annen måte :-)

7 kommentarer:

Anonym sa...

Ebba Von Sydow har jo gjort det.

Monica Jensen sa...

Hun har jeg aldri hørt om, men etter å ha googlet ser det ut som hun startet i den andre retningen. Først ble et kjent navn, og deretter startet blogg. Mulig jeg tar feil :)

Hege sa...

syns du skal gå for journalist jeg, Monica :) Da får du jo beveget deg OG skrevet ;)

Rebekka sa...

Jeg har et tisp: Skriv en eller flere artikler om noe du brenner for å skrive om. Gjør deg flid og fornøyd, og ikke forhast deg. Deretter sender du en mail til den nettsiden/magasinet du drømmer om å kunne skrive for og legger ved artiklen/e. På den måten kan du selge deg og dine ferdigheter rundt et tema/måten du skriver på inn der du ønsker. Mange, mange går den veien til drømmejobben som journalist/freelance. ....Og det verste du kan få er nei, takk :)

Prøv det :) Ses på torsdag :)

Rebekka, igjen ;) sa...

Men husk, ikke "selg" artiklene til flere på en gang. Det er lurt å få et ja/nei før du prøver lykken hos neste. (dersom du ikke får svar innen relativ tid, kan man jo høre med noen andre, uten at man gjør noe galt). Noen kan være så frekke at de bruker produktet ditt før de sier i fra til deg, og uten at dere har avtalt pris. Og om du da har gitt det til flere, vil jo ingen andre bruke noe som et annet magasin allerede har publisert. I tillegg vil man kunne virke uprofesonell dersom det oppdages at man flørter med flere magasiner på en gang ;)

Kanskje teit å ta dette opp på en kommentar på bloggen, men ble så ivrig når jeg leste dette :)

Ragnhild sa...

Så fint innlegg :) Ingen tvil om at bloggen din er inspirerende, morsom og underholdende lesing Monica. Stå på!!

Monica Jensen sa...

Takk for alle kommentarer og gode tips :))