torsdag 23. august 2012

En perfekt dag

Det var ikke så mye som minnet om en perfekt dag, da jeg for to dager siden fikk besøk av den kjente omgangssyken. Doen ble flittig brukt, og tålmodigheten nådde ikke akkurat nye høyder. Heldigvis kommer det alltid en ny dag, som i mitt tilfelle ble mye bedre. Jeg merket at dagen i forveien hadde gått med til doflying, men med nok mat i magen ble gårsdagen bedre enn forventet. Jeg kom meg ut på en lang tur - alene - der tordenskyer overrasket meg på veien. Vi besøkte Live og Jesper utpå ettermiddagen, der vi ble fram til leggetid. Og når kjæresten kom hjem sent på kvelden ble han møtt av et smil, i stedet for en kropp i fosterstilling på sofaen med to øyne fulle av tårer. Halleluja, livet er så mye bedre uten omgangssyken. Der og da tror man nesten det skal vare for alltid. Heldigvis gjør det ikke det ;-)

Klokken har så vidt bikket åtte, men så langt ser det ut som dette blir en perfekt dag. Vi våknet urovekkende tidlig til oss å være. Så derfor har vi fått tid til masse familiekos før gutta dro videre til barnehage og jobb. Kjæresten fikk til og med med seg nykokte egg til lunsjen. Vanligvis leker vi førstemann med mini-me for å få han så kjapt som mulig ferdig, før man kaster på seg skoene og løper ut døren. I dag føltes det ut som vi hadde vunnet noen ekstra timer i lotto. Da jeg sto på trappen i morgenkåpen og vinket hadet til gutta mine som snudde seg samtidig og omtrent sa i kor "jeg elsker deg", føltes det nesten ut som jeg var med i en klisjé av en Hollywood-film ;-) En bedre start på dagen må man nok lete lenge etter!

God nattesøvn er avgjørende for en god start på dagen. Det har vi mye fokus på nå om dagen. Gode sovevaner, i egen seng. Jeg skjønner også at det er koselig å ligge i armkroken til mammaen sin når man er 3 år. Det ville jeg jo gjerne gjøre selv på samme alder. Samtidig vet jeg også at både liten og stor sover så mye bedre i sin egen seng. Forhåpentligvis kommer tiden der jeg slipper å følge han tilbake natt etter natt snart. Vi har jo hatt slike gode perioder før. De varer bare ikke så lenge som det jeg har håpet på ;-) I mellomtiden får jeg bare nyte de sammenhengende timene vi nå får, og banke hardt i bordet i håpet om at jeg ikke har jinxet det nå som jeg har sagt det høyt - det har nemlig skjedd ca hver eneste gang tidligere jeg har skrytt av god søvn her i hus ;-)

Nå skal jeg få i meg noen knekkebrød med egg, og så skal jeg ut på tur. Ryggen er stiv som en stokk, og bevegelse hjelper masse, men nok om det - den ryggen er et eget kapittel, og den skal ikke få ødelegge en ellers perfekt dag :-)

2 kommentarer:

Tonje sa...

Ha en strålende dag! =)

Véronique sa...

God bedring!

Klem!