tirsdag 25. september 2012

Forskjeller i svangerskapene

To svangerskap kan være totalt ulike, selvom det er samme kjønn. Når man går sånn og ruger er det vanskelig og ikke spekulere i hva slags kjønn det er som gjemmer seg inni magen sin. Man er jo nysgjerrig, og ofte har man jo også gjerne en magefølelse for det ene kjønnet. Det blir veldig spennende  å få vite det med tid og stunder. Jeg er ikke akkurat den minst nysgjerrige dama i gata..

Med Teo skrek magefølelsen min meg at det var en gutt. Jeg hadde et stort ønske om gutt, så da jeg fikk bekreftet det på ordinær ultralyd var jeg ett eneste stort smil. Inni magen min lå lille Teo - akkurat slik jeg hadde sett for meg. Svangerskapet kunne by på mye smerte, en hvilepuls på 130, hjerteundersøkelser på Aker sykehus og til syvende og sist svangerskapsforgiftning. Det var ikke bare bare å gå gravid, men jeg satt igjen med verdens nydeligste premie. På brystet mitt etter en lang og hard fødsel lå en vakker liten skapning. En gutt jeg følte jeg hadde sett før. Min sønn - som så akkurat slik ut jeg hadde sett for meg. Helt perfekt. Nå er jo jeg mamma, men han var virkelig over gjennomsnittet nydelig til å være en nyfødt liten klump (er det sånn alle mammaer sier?). Jeg var så stolt at jeg nesten boblet over på sykehuset - der jeg gikk i gangen på Ullevål sykehus og dyttet "plastbalja" med sønnen min oppi - samtidig som jeg tisset på meg uten kontroll og gikk som om jeg hadde bæsjet i buksa, på grunn av at halebeinet mitt var blitt herjet med under fødselen. Glamorøst, eller hva? Ah, for en tid 


Nå venter jeg nummer 2. Med en ny mann. Det kan bety så mangt for svangerskapet. Jeg kan derfor ikke sammenligne dette svangerskapet med nummer 1, slik jeg kunne gjort hvis det var med samme far. Forhåpentligvis har jeg en lettere tid foran meg, enn sist. Hittil har i hvertfall svangerskapet vært totalt ulikt. Om det er fordi det er et annet kjønn som gjemmer seg inni magen min, eller fordi det er med en annen mann, er umulig å si. Det kan jo også være helt tilfeldig :-)

Hittil har jeg vært mye kvalm. Kvalm var en av plagene jeg slapp unna med Teo. Jeg har også fått en del kviser/utslett i ansiktet. Det slapp jeg også unna i forrige svangerskap. Smerter i bekkenet har jeg, noe som ikke overrasker meg stort. Samtidig - hold dere fast - har jeg flere gode dager nå, enn hva jeg hadde før jeg ble gravid. Kan dere tro det?! De vonde dagene er virkelig vonde, men enn så lenge nyter jeg de gode dagene fullt ut. Jeg så for meg krykker innen dette stadie, så jeg har virkelig blitt positivt overrasket :-) Bank i bordet - håper det holder seg slik en god stund!

Så hva sier magefølelsen min meg? På grunn av ulikhetene i svangerskapet hittil, ser jeg for meg at det er en liten jente. Samtidig tar jeg meg selv i å titte på babyklær til gutter. Jeg er jo en skikkelig guttemamma. Det hadde vært gøy med en liten guttebass til. De er jo så herlige, så morsomme, så ulike meg selv, og så utfordrende - på en god måte. Samtidig hadde det vært innmari spennende med en liten jente. Jeg aner ikke hvordan det er å være mammaen til en liten jente. Det er positive sider ved begge kjønn, og enn så lenge får jeg bare kjenne på magefølelsen. Med tid og stunder vil vel en ultralyd avsløre hva som virkelig gjemmer seg der inne. En liten jente eller en liten gutt :-) 

Familie og venner tipper jente. Alle sier at det er en jente. Det blir spennende å se om "alle" har rett. Den eneste som tipper gutt er den kommende storebroren. Om det er et ønske, eller en følelse, er en helt annen sak ;-) Uansett sa han i hvertfall dette uken før jeg fant ut at jeg var gravid, da tanken på et nytt svangerskap var totalt fjernt:
- Hvem er det som har lært deg det da?
- Søsteren min!
- Åh? Men har du en søster da?
- Ja, en bitteliten søt baby som ikke har kommet enda!

Tiden vil vise ;-)

8 kommentarer:

Anonym sa...

jaha? alle? hva sier Faren til barnet? eller han er kanskje ikke en del av alle?

Thanx..

Love u :)

Tonje sa...

Jeg tror også det er en liten jente! :)
Skikkelig herlig å følge med her inne om dagen, også er jeg såå spent på navn, og hva slags vogn dere skal ha, også vidre også vidre.. :p

Og hurra for gode dager! :D

Monica Jensen sa...

Haha, du sier jo jente du også? Gjør du ikke? Når jeg tenker meg om har ikke du uttalt deg så mye om akkurat det ;)

Love you too :)

Hege sa...

Jeg har leddgikt og var helt symptomfri og pillefri i hele svangerskapet pga. et graviditetshormon som gjør leddene mykere eller noe sånt noe... Kan jo hende det gjør godt utslag på kroppen din også ;) TVI TVI for et godt sv.skap - og TVI TVI for en bedre fødsel....

mammaKine sa...

Lykkelykke til i tiden fremover, Monica :-)

mammaKine sa...

Lykkelykke til i tiden fremover, Monica :-)

Frøken K sa...

Hm.. Jeg har til nå alltid gjettet riktig på kjønn i familie og med venner.. Må kokkelure litt når det gjelder deg.. Dessuten er det strengt tatt på tide at jeg tar feil, hehe.

Anonym sa...

Hehe. Ja, de aller fleste mødre syns nok at sine barn er over gjennomsnittet søte.