søndag 9. september 2012

Hemmeligheten ♥

Det var en mandag ettermiddag. Mensen var forsinket, slik den også hadde vært forrige måned. Jeg var lei av at kroppen kjørte sitt eget løp. Gravid var jeg hvertfall ikke. Jeg hadde jo brukt P-ring i flere måneder. Nicklas overtalte meg til å ta en graviditetstest. I forbindelse med legging av Teo tisset jeg på pinnen. Dette skulle være kjapt overstått, og det var jo trossalt ingen big deal. Testen ville jo bekrefte det jeg allerede visste - at jeg ikke var gravid. Jeg rakk ikke engang å blunke før testen lyste positiv. Jeg ropte på Nicklas. Han dobbeltsjekket at jeg ikke bare så dobbelt. Det var to streker på testen. To tydelige streker. De neste to timene lo Nicklas nervøst. Jeg var kvalm og helt utenfor. Dette kom så brått på. Var vi klare for dette? Var jeg klar for dette? Ville man noen gang føle seg klar?

Noen dager senere satte jeg meg ned for å skrive et blogginnlegg. Et innlegg som jeg skulle dele med dere nå i dag. Da herjet panikken for fullt, og jeg var mye lei meg. Nicklas hadde begynt å glede seg allerede, og abort var aldri et tema for noen av oss, men allikevel - jeg hadde panikk. Jeg var redd. Jeg var spent. Jeg var bekymret - for alt. Ikke visste jeg hvor langt jeg var på vei, og ikke hadde jeg oppført meg som om jeg var gravid heller. Jeg hadde mange tanker i hodet, og i perioder tok de helt overhånd. Heldigvis varer et svangerskap i ni måneder. Heldigvis rakk vi begge to å svelge nyheten før det var tid for å dele hemmeligheten med verden. I løpet av de siste ukene har jeg gått fra å ha panikk, til å glede meg. Innimellom har jeg gledet meg, samtidig som jeg har hatt panikk. Nå bare gleder jeg meg :-)

Teo skal bli storebror (han fikk vite den store nyheten tidligere i dag). Nicklas skal bli pappa for aller første gang. Jeg skal bli tobarnsmamma! Det er jo egentlig fantastisk, samme hvor "tatt på sengen" vi først ble. Teo var hundre prosent planlagt, så dette var litt av en kontrast, men det er utrolig hvor fort kroppen og tankene omstiller seg. Nå er denne lille bamsemumsen like velkommen :-) Beregnet ankomst er i månedskiftet mars/april. Vi har en spennende tid foran oss  

Det er forklaringen på den sporadiske bloggingen den siste tiden. Jeg har hatt lyst til å dele, men samtidig er det greit å vente til man er et lite stykke på vei. Kvalmen har til tider vært altoppslukende, noe som er nytt for meg, for med Teo var jeg ikke kvalm én dag. Jeg har skjult den lille babymagen bak store gensere, og drukket alkoholfri vin i festlige anledninger. På utdrikningslaget i London var jeg i seng rundt midnatt hele helgen, mens de andre festet til langt på natt ;-) Mange har fått vite det på veien, for det er ikke lett å skjule det når livet blir "snudd på hodet" i løpet av én ettermiddag. Familie og nærmeste venner vet det naturligvis. I tillegg har vi lekket nyheten på Instagram (monix87). Nå var det endelig tid for å dele det med resten av verden. Håper dere vil følge meg videre, i svangerskap nummer 2 :-)

Klem fra meg**

23 kommentarer:

Stine sa...

Så koselig!
Gratulerer så mye til dere! Det er like fantastisk å bli mamma for andre gang ;) lykke til videre i svangerskapet! Jeg skal følge deg :)

Marianne sa...

Herlig! Gratulerer så mye :)
Dette blir spennende:)

Charlotte sa...

Gratulerer så mye til dere begge!!! :D Kjempegøy!! Klemmer fra Joachim og Charlotte :D

Tonje sa...

ÅÅåå Gratulerer så mye!! <3 <3 Så herlig!

Nå renner gledestårene på dine vegne her *ler*

Stor klem herfra!

Véronique sa...

Gratulerer så masse ♥

Cecilius hverdag sa...

Nææmen så kjekt! Gleder meg til å følge deg og bebis i magen :) Gratulerer så mye :)

Gunnhild sa...

Gratulerer så mye!! Kos deg!! Dette er jo fatastisk :) *gledestårer* :)

Gunnhild sa...

Gratulerer så mye, til dere alle tre:) kos dere!! *gledestårer*

Hvit Lilje sa...

Så koselig og lese Monica :)
Gleder meg masse på deres vegne, gleder meg masse til og følge dere på ferden :) Masse Lykke til:)
Stor klem Lene

Julie sa...

Jeg er så glad på deres vegne! Da du hadde fått Teo, det var da jeg begynte å lese bloggen din, så nå gleder jeg meg til å følge med på nr 2! :-D
Ps! Brukte du p-ring hele tiden? Og likevel ble gravid? Jeg har brukt det i to mnd nå, og håper virkelig den gjør jobben sin!

Hanna sa...

Gratulerer så mye! Overraskelser kan være flotte de, man blir bare så tatt på senga at man ikke vet hva man skal føle ;)

veronica sa...

Næh, så gøy!!! Har selv termin med nr 2 om 5 uker.
Blir gøy å følge deg i svangerskapet:-)

Anonym sa...

Hurra, gratulerer :) vi er heldige som skal bli 2 barns mødre i mars/april. hihi.

Monica Jensen sa...

Tusen takk alle sammen :)

Skal sende deg en mld jeg, Julie :)

Tonje sa...

Gratulerer så mye til alle tre!! =D
Gleder meg til å følge deg i svangerskapet!
Klem

Lillan (tante) sa...

Gratulerer så mye, begge to! Dette var en veldig hyggelig nyhet. Kos dere masse i tiden fremover.

Anonym sa...

Gratulerer så mye til dere alle! :)

Monica Jensen sa...

Tusen takk <3 :)

Elisabeth Ingeborg sa...

Kor koselig ;) Gratulere so masse :)
Vi går no gravide ilag ei stund vi da :P

Anonym sa...

Gratulerer ! Lykke til videre i svangerskapet, gleder meg til å følge deg:)!

Monica Jensen sa...

Tusen takk <3

Anonym sa...

Gratulerer! Jeg blir tobarnsmamma i mars jeg også :) Så kommer til å følge med videre på bloggen din :D

BENTE sa...

Hei! Garatulerer så mye! Kjempestas :) Blir nok morsomt til Teo vil jeg tro.
Blir spenende å følge dere videre.
Lykke til!