onsdag 26. september 2012

Jordmor og hjemmefødsel

I dag var det tid for første time hos jordmor. Hun kjente igjen ansiktet mitt når jeg kom inn døren på kontoret hennes. Hun er ekspert på hjemmefødsler, og har tatt i mot begge Linda sine barn hjemme i stuen til Linda. Da førstemann kom til verden var jeg med, noe som var en stor opplevelse. Jeg kjenner derfor litt til denne jordmoren fra før av, og vet at hun er utrolig dyktig og flink på dette området. Det er godt å være hos en så omsorgsfull dame. Vi ble enige om at jeg skal ha alle mine svangerskapskontroller hos henne, fremfor legen. Hun kjenner til legen min, og vi sitter med de samme tankene. Mer om det trenger jeg ikke å si. Vi fikk høre hjertet til bebisen. Vi hadde også en god samtale om den kommende fødselen. Det er ingen hemmelighet at jeg er redd jeg skal få samme type fødsel igjen. Hun kom med beroligende ord. Det var godt å prate litt om det med en ekspert. Grue meg til fødsel gjør jeg dog foreløpig ikke. Det er såpass fjernt for meg enda, så det orker jeg ikke bruke energi på. Allikevel er det godt å sortere et par tanker, sånn at redselen ikke plutselig kommer og tar meg!

Hun er en dame man blir glad i. Rett og slett. Etter timen ringte jeg straks til kjæresten. Han ville ha en update om hvordan det hadde gått. Jeg utbrøt: "Kanskje vi skal gå for hjemmefødsel?!" Jeg er sikker på at gutten ble akutt bleik i andre enden. "Hæ? Tenk på meg da.. Vi skal på sykehus!" HEHE. Det blir nok fødsel på et sykehus denne gangen også, ja. Det er nok en betryggende tanke for oss begge to, på tross av at jordmoren er veldig flink. Man må ikke glemme at hele "greia" kan være skremmende for pappaen også, og ikke bare for mammaen. En fødsel kan føles veldig heavy for han på sidelinjen også!

Nå sover lille luring. Jeg sitter sammenkrøpet i sofakroken. Totalt tappet for energi. Stearinlysene er tent, og jeg nyter både mørket og regnet på utsiden. Da er det ekstra koselig her inne.


Om ikke lenge skal jeg ta kvelden. Kroppen og hodet skriker etter søvn. Jeg venter fortsatt på den derre energien altså. Trodde den skulle komme rundt nå..? Man føler seg kanskje tappet hele svangerskapet igjennom? Hvordan var det igjen? Uansett.. Søvn skal bli godt. Ha en god natt :-)

5 kommentarer:

Tonje sa...

Så fint at du har en jordmor som er så flott! =D

Jeg synes du burde bytte fastlege NÅ! Tenker at uansett hvem du velger, blir det bedre enn slik du har det nå...?

Kos å lese innlegg om dagen, virker som om du har det ganske så bra - elsker at du har gode dager!!

Klem

Monica Jensen sa...

Hei Tonje :)

Ja, hun er fantastisk. Kanskje derfor hun har nettopp det yrket også :)

Jeg burde det. Alle sier det og jeg sier det også til meg selv. Ønsker en lege som jeg vet får flere plasser snart. Det er derfor det ikke er blitt gjort enda. Men åpner ikke han for flere plasser nå snart, må jeg finne en annen. Ingen tvil der.

Du er søt! Tusen takk :) Ja, jeg har det stort sett bra jeg. Lettere å takle de dårlige dagene nå som jeg har en "grunn" for å ha vondt. I tillegg har jeg innfunnet meg med at jeg ikke klarer å gjøre alt. Det gjør det hele litt lettere :)

Håper alt er bra med deg. Klem

Anonym sa...

Er fødsel tøft for menn? Sitter ikke de bare ute på gangen, røyker cigar og ringer rundt å skryter til folk?

Monica Jensen sa...

Joda, lev i den troen du ;)

Elisabeth Ingeborg sa...

Den der energien...
E sjøl i veke 23, og den he so vidt komt tilbake - en smule...
Lykke til! <3