søndag 23. september 2012

Kamerahjelp // Søndagsprat

Jeg har stupt ned i kamerahavet. Jeg skal jo ha nytt kamera, da mitt forrige er ødelagt. Å reparere det andre er ikke et alternativ, siden jeg aldri var spesielt fornøyd med bildekvaliteten. Kravene mine er at det skal ta klare, tydelige bilder. Det trenger ikke å være alt for stort å drasse med seg. Det må gjerne også kunne brukes til å filme med, i og med at det er utrolig gøy å fange små øyeblikk på film. I bloggverden finnes det jo fryktelig mange hobbyfotografer, med god peiling. Jeg henvender meg derfor til dere. Hvilke kameraer anbefaler dere? Jeg er virkelig helt blank på dette området, så tips taes derfor imot med stor takk :-)

Nå har kjæresten dratt videre til....Gjett hvor?! Håndballhallen - heeelt riktig, folkens ;-) Jeg sitter og tripper, mens jeg prøver å overbevise meg selv om at jeg faktisk har et liv. Trossalt. Jeg hadde i det minste et liv i går kveld, da jeg tilbrakte kvelden med Live og Ipti hjemme hos Marita. Jeg forelsket meg helt i stua til Marita, og har nå mange ideer for hva jeg vil gjøre annerledes i min egen stue. Litt inspirasjon er alltid fint :-) Der fikk vi servert deilig mat, og etterpå levde vi oss totalt inn i boksekampen. Hvem hadde trodde at jeg skulle interessere meg for noe sånt? Vel, det var jo dritgøy!

I dag tidlig, før kjæresten dro avgårde, hørte vi en fantastisk lyd. En kjapp, herlig puls. Det var ikke tvil i havet - det var hjertelyden til bamsemumsen vi hørte. Denne gang lå pulsen på 144, hvis vi klarte å telle riktig. En typisk "guttepuls", så nå skjønner vi iiingenting. Vi trodde jo det var en jente. Haha! Uansett hva som viser seg å gjemme seg inni magen min, er h*n hjertlig velkommen. Stas blir det uansett :-) Sånn for morroskyld; hva tror du det er? Gutt eller jente? Om jeg er nysgjerrig? Neiiiida. Hva får deg til å tro det?! ;-) Nå vet vi i hvertfall at det faktisk er en liten bebis inni magen min. Vi har jo sett det på ultralyd før, men i disse dager trenger man stadig en bekreftelse tydeligvis!

Senere i dag spiller Herulf sin første seriekamp hjemme for sesongen. Sees vi i Mossehallen 17:30? JAA!

Nå gleder jeg meg bare til luringen kommer hjem igjen. Med han er det aldri et kjedelig øyeblikk. Det er vel kanskje han som er livet mitt - hvertfall en veldig stor del av det :-)


Nå skal jeg ut døra. Jeg har hørt rykter om at mamma har kokte egg på bordet. Etter frokost/lunsj skal vi videre for å besøke besteforeldrene mine på sykehjemmet.
Ha en fin Søndag, tittere!

9 kommentarer:

Hanna sa...

Jeg tror det er ei jente! Jeg vet ikke hvorfor, har bare en sånn følelse :)

Det er forresten noen som koser seg foran kaneraet der ;)

Monica Jensen sa...

Hahahah! DET så jeg ikke før nå :D

Ja, blir spennende å se når den tid kommer :) Gleder meg :D

Marthe K. Karlsen sa...

Anbefaler deg å sjekke ut Samsung NX1000. Et fantastisk kamera, som minner om speilrefleks. Det tar like gode bilder, mye enklere i bruk, og det er mye mindre enn speilrefleks. Det har like stor sensor som speilrefleks, men siden de har fjerenet speilet blir det mindre. Du kan bytte ut objektivene om man ønsker andre muligheter. Mange kule innstillinger og effekter på kamera.
Det er super enkelt i bruk, det har trådløs overføring (egen facebook overføringsknapp) ;)
Du får filme i full HD :)

Det geniale med samsung er at de har laget en app som kan brukes på iphone eller android, hvor du styrer kamera / bruker mobilen som fjernkontroll. Da får du "film" opp på mobilen som hviser det kamera ser, så kan du endre instillingene via mobilen og selvfølgelig ta bilder og film. Kjempe gøy!!

Kamera ligger på 4-5000kr men du vil bli superfonøyd med bildekvaliteten!

Bare et tips fra meg :)
Og du, kameraet har vunnet alle tester det har vært med i! vinner også over speilreflekser!!

Ha en fin dag!

Monica Jensen sa...

Wow! DET vil jeg ha! Regner med prisen er rimeligere i USA? Tusen takk for tips :))

Marthe K. Karlsen sa...

Aner ikke hvordan prisene er i USA, men husk at du mister garanti og reklamasjon. Ser på siden til samsung at den ligger på 3500kr, men det er vel en nettpris..
http://www.samsung.com/us/photography/digital-cameras/EV-NX1000BFWUS

Det finnes i hvit eller svart forresten.

Pass også på at man egentlig må betale moms når man kommer tilbake til Norge :)

Julie sa...

Jeg har en følelse av at du venter ei lita jente! Hihi :-D

Véronique sa...

Jeg har Canon 1100 D og er kjempe fornøyd.

Hege sa...

Julie sin puls lå på alt fra 130 til 160...

Anyway - jeg vet det er en jente ;)

Monica Jensen sa...

Haha! blir spennende å se om dere har rett når det kommer til kjønn :D