fredag 21. september 2012

Uke for uke

Da er det tid for en ny ukesoppdatering. Det kommer nok ikke til å komme en slik hver uke, for så mye nytt skjer det virkelig ikke i et svangerskap. Allikevel velger jeg å poste en oppdatering denne uken. Uke 13.

Termin: 31 mars.

Magebilde: Jeg har lagt ut ett magebilde tidligere. Den har ikke forandret seg stort de siste to ukene, så ser ikke helt behovet for å legge ut et nytt helt enda. 

På vei: 13 uker

Kjønn: Vet ikke, men har en liten jentefølelse. Kinesisk fødselskart sier derimot at det er en gutt. Blir spennende å se ;-)

Navn: Det aner vi ikke enda. Den praten tar vi nok opp for alvor når vi vet kjønn.

Aktivitet innenfra: Jeg kjenner små "bobler", men om det er bebisen eller helt vanlig luft aner jeg ikke.

Babyens leie: Litt overalt der inne tenker jeg. Tror denne ligger dypere i magen enn hva Teo gjorde i hvertfall. Har mindre mage enn den gang, og hører foreløpig heller ingen hjertelyd. 

Utålmodig: Nei.

Innkjøp til babyen: Foreløpig ingenting. Vet Svigermor og den kommende tanten har shoppet litt da :-)

Utstyr som mangler: Nesten alt. Det meste er solgt etter storebror.

Vektøkning: +2kg

Barnerom ferdig: Nei, det blir foreløpig brukt som gjesterom.

Strekkmerker: Ingen hittil, men har noen etter forrige svangerskap.

Kynnere: Nei, ingen merkbare.

Matkikk: Er veldig glad i te med sitron nå om dagen :-)

Plager: Veldig sliten og vondt i bekken/rygg/hofter.

Fødselen: Ikke tenkt så mye på den enda. Håper bare det blir en lettere fødsel enn sist, uten komplikasjoner. Èn ting er i hvertfall sikkert; jeg har klart det før, og jeg skal klare det igjen - men kommer uten tvil til å grue meg utover i svangerskapet.

Tungt: Å ha vondt hele tiden kan føles tungt, ja. Begynner å bli vant til det da!

Søvn: Så lenge lillemann sover godt på natten, sover jeg også godt :-)

Humør: Stort sett bra. 

Sykehusbagen: Den tar jeg nok i mars. Sist gang pakket jeg den da jeg var på overtid. Altså, ikke noe jeg stresser med foreløpig ;-)

Neste kontroll: Har min første kontroll hos jordmor til uken. Gleder meg til det. Hun er så flink!

Om barnet uke 13:
Fosteret er i begynnelsen av denne uken 11 uker gammelt. Hjernen vokser videre, og spesielt forhjernen vokser seg større for å dekke over de andre hjernestrukturene. Inndelingen forblir den samme. Fosterets beinmarg, lever og milt produserer blodceller.

Fosteret har begynt på sin store vokseperiode og spreller rundt i livmoren. Selv om du ikke kjenner det sparke ennå, vil fosteret kunne kjenne deg. Om du dytter forsiktig mot livmoren, vil fosteret bevege seg. Hentet fra Babyverden.

Ingen kommentarer: