mandag 8. oktober 2012

@Biblioteket

Jeg tilbringer dagene mine på biblioteket. Å være tilbake på videregående for en periode føles veldig rart. Jeg skal lese, pugge og bestå eksamen. Jeg skal jo klare det, men det er en uvant situasjon. Jeg har ikke akkurat tilbrakt mye av tiden min på biblioteket tidligere.


Mens jeg prøver å tolke problemstillingene begynner tankene å vandre. Er det ikke meningen at det skal være stille på et bibliotek? Her prater folk i telefon, sms tikker inn i tide og utide, og jeg blir totalt satt ut av spill. Vær stille, folkens!

I jobbsammenheng lærer jeg fort. Det jeg skal lære på to uker, tar meg to dager. Jeg bruker hjernen på en helt annen måte, og føler jeg mestrer det aller meste. Gi meg derimot en lærebok, be meg lese og gjenfortelle. DA sliter jeg. Ordene går inn i hverandre og konsentrasjonen er lik null. Det er mitt problem, og det er også derfor jeg sitter her den dag i dag - med hodet ned i en historiebok fra videregående. Jeg er elendig til dette, og jeg er ikke redd for å si det høyt. Skole har alltid vært en utfordring for meg. Jeg er ikke dum, så langt derifra. Be meg derimot lese fag som historie og religion, for så og teste meg etterpå, så skal du få se at jeg føler meg som verdens dummeste. Gi meg en penn å be meg skrive en stil på norsk eller engelsk, da kommer de gode karakterene. Be meg regne likninger og pugge formler, så skal jeg overraske deg. Bare ikke be meg lese historie, for så å gjenfortelle det...

Å lese er derimot ikke den største utfordringen. Tro det eller ei. Den største utfordringen er å sitte på denne stolen, uten smertestillende sterkere enn paracet.
Ønsk meg lykke til ;-)

3 kommentarer:

Hege sa...

Føler med deg!!!!

Tonje sa...

Du er flink, Monica! :)
Jeg har såvidt åpnet historiebøkene, så tiltak å få satt seg ned etter at de små har lagt seg :p
Har du fått eksamensdato? :)

Monica Jensen sa...

Jeg begynte i dag ;) fikk ikke boka før på fredag! Har ikke fått eksamensdato, men den er i slutten av november/begynnelsen av desember en gang. Foreløpig god tid, men tida flyyr :) lykke til <3