tirsdag 9. oktober 2012

Nå blir jeg gæærn

Jeg er redd for at hjernen min har skrumpet sammen og omgjort seg selv til en bitteliten nøtt. Jeg blir gæærn av meg selv! Til hvert kapittel i boka følger det med visse problemstillinger som jeg skal svare på (fra leselisten). Jeg har lest kapittelet opp og ned i mente. Jeg kan fortelle korte drag om hellenismen og Aleksander den store, om de første sivilisasjonene og om Jordbruksrevolusjonen. Jeg kan fortelle om gresk kultur og kunst. Jeg kan fortelle om Romerriket, Republikken og om Romersk ekspansjon. Be meg derimot om å svare på den jævla problemstillingen, og jeg står bomfast.

Er dere lei av å se bilder av denne boka dere også? Vel vi er flere. Den er blitt hele livet mitt, og sånn skal det være en god stund fremover. I natt lå jeg og minnet meg selv på hva jeg hadde lest, gjenfortalte til meg selv, mens kjæresten snorket ved siden av meg. 

I går på biblioteket svarte jeg på problemstillingen inni hodet mitt. Dødslett, tenkte jeg - mens jeg fortsatte å ta notater og lese videre. I dag husker jeg ikke hva jeg tenkte og jeg klarer ikke å fokusere i det hele tatt. Med andre ord, i morgen blir det lesing på biblioteket. Jeg klarer å konsentrere meg bedre mens jeg hører på andre sin snufsing, enn hva jeg klarer her hjemme i mitt eget selskap. 

Så fort Teo er hjemme fra barnehagen skal vi ut av dette huset. Det er i hvertfall helt sikkert. Jeg må lufte hodet mitt. Kanskje jeg faktisk klarer å tenke i kveld!

Klem fra suppehue, som forbanner seg over at jeg, for 7 år siden, satte meg selv i denne situasjonen**

5 kommentarer:

Elisabeth Ingeborg sa...

Ej he trua på at du klare studiane toppers framover ;)

Bettina sa...

Du må snu fokuset ditt, hvis du bare forteller deg selv hvor vanskelig alt er blir det ihvertfall ikke lettere.

Det er klart du klarer det, du mesterer jo allerede den vanskeligste jobben av de alle, du er jo mamma!

God kveld :)

Ragnhild sa...

Du er så søt <3 Og flink som står på! :) Gjør ditt beste, bedre kan man ikke, og det er bra nok vennen.

Anonym sa...

Jeg tok muntlig eksamen i Historie for ikke så lenge siden, å sensor var bare helt utrolig teit. Jeg mener hun bare spurte helt syyykt mye vanskelige spørsmål lissom. Jeg tenkte bare helluuuu, kan du vær så snill spørre om litt enklere spørsmål lissom, det er ikke akkurat som om jeg er historie professor eller noe. Jeg tenkte bare for en utrolig taper hun dama var som spurte om så sykt vanskelige spørsmål. Etter på snakket jeg med Jenny og hun hadde fått mye enklere spørsmål enn hva jeg fikk, spørsmål som jeg lett kunne ha svart på. Da tenkte jeg bare, fyfaen at det går ann lissom. Hun sensoren var skikkelig b**ch. Håper du ikke får en sånn Monica.

Pia

Anonym sa...

skal du opp i muntlig privatist? jeg tar d på voksen opplæring og vi fokuserer mest på tidslinjer og hva slags tid d er.. si fra om du trenger tips :))