tirsdag 2. oktober 2012

Navnediskusjoner

Hva barnet i magen skal hete er et hett diskusjonstema omtrent hele svangerskapet. Venner lurer fælt, familie kommer med forslag, og vi som foreldre grubler oss ihjel. Hva skal det barnet hete? Heldigvis har vi god tid på oss. Allikevel er det godt å ha et navn eller flere på lur. Spesielt når tiden kommer da vi skal få vite kjønn. Navnet er jo kjempeviktig!


Guttenavnet har vi faktisk blitt enige om. Det er så lett med guttenavn, synes jeg. Det finnes tusenvis av nydelige guttenavn. Når det kommer til jentenavn synes både Nicklas og jeg at det er hakket mer vanskelig. Eller for å si det pent, dritvanskelig! Spesielt siden jeg har ett krav når det kommer til navn; det skal være forholdsvis kort. Hvis krabaten som gjemmer seg inne i magen viser seg å være en gutt skal han få navnet Noah. Det navnet ble tidlig et tema, og det er et navn vi begge to liker godt :-)

Så var det over til jentenavn. Jeg har forelsket meg helt i et spesielt navn. Alva. Det er et navn jeg har tenkt på lenge før jeg i det hele tatt ble gravid. Han godeste er derimot helt uenig. Da jeg kom med mitt andre forslag som er Maya, sa han seg heller ikke enig. I stedet kom han med forslag som var helt tulleruske i mitt hode. Det ene forslaget hans var blant annet Nameless. Nameless og Teo. Det klinger bra, eller hva? Han mente også at vi kunne dra en "Beckham", og oppkalle barnet etter stedet det ble unnfanget. Vi fant fort ut at Hamburgsund ikke er et passende jentenavn, så det blir nok ikke det heller.. 

Vi har et halvt år på oss, med andre ord trenger vi ikke stresse enda. Lillebroren min hadde jo fire forskjellige navn de tre første månedene han levde! Kanskje det viser seg etter ordinær ultralyd at vi ikke har noe å diskutere. At det rett og slett er en liten gutt som gjemmer seg i magen min. Ellers skal vi nok komme fram til et navn vi begge synes er fint, på tross av at det kanskje ikke er det navnet som har stått høyest på våres egen ønskeliste. Én ting er i hvertfall sikkert; jente eller gutt, du skal få et navn, lille bamsemums 

Hey! Hva med bamsemums?

7 kommentarer:

Véronique sa...

Jeg synes både Noah og Alva passer veldig bra med Teo :)

Renate sa...

Alva var et nydelig navn ! Du får han på gli etterhvert skal du se;) Haha..

Hvis jeg noen gang får ett barn til og det blir en jente så har jeg navnet klart også.. Lilja <3

Da hadde det blitt Linnea, Lian og Lija :) Fantastisk eller hva?

Hvis det hadde blitt eng utt derimot.. så aner jeg ikke..:p

Anonym sa...

Burde jo skrive det "Noa" da, så passer det enda bedre sammen med Teo. Siden det er Teo uten "h" også.. Lykke til med å bli enige :)

Tonje sa...

Både Noah og Alva er nydelige navn! :)
Spent på hvilket jentenavn dere evt ender opp med! :)

Monica Jensen sa...

Anonym:
Valget falt på Teo, siden vi synes det er finere enn Theo ;) Noah derimot er finest med den h'en bak ;) vi blir nok enige når det kommer til jentenavn etterhvert :)

Anonym sa...

Indi, Ada, Lykke, Vida, Thale, Louise. Synes jentenavn er myye lettere :)

Anonym sa...

Ella<3