tirsdag 23. oktober 2012

Så fresh du er!

Av en eller annen grunn er dette en vanlig ting å si til gravide. Kanskje aller mest fordi de fleste tror at gravide kun skal sitte hjemme i sofaen med potetgullposen i fanget og bli store som hvaler, mens de sipper til Friends og andre triste serier... Når de da møter deg ute på gata, og du til og med har dusjet for dagen, glepper det gjerne ut kommentarer som "Herr-e-gud, så fresh du er!" For all del, kjør på. Jeg liker å høre at jeg ser fresh ut :-)

Sannheten er jo at når jeg er hjemme på dagtid - alene - ser jeg ut som noe hvilken som helst annen person ville dratt ned i do. Utenom kjæresten da. Han synes jeg er fin. Har jeg sagt at han er vanvittig god på hvite løgner? Uansett. Da dasser jeg rundt i joggiser, svære gensere, usminket (strutter altså mer eller mindre med utslettet mitt) og har håret plassert midt i en dott oppå hodet. Jeg unngår speilet for å si det sånn. Når det nærmer seg tid for å komme seg ut av huset, hopper jeg i dusjen, sveiper over ansiktet med sminken, glatter ut håret, og drar på meg noen trange jeans som fremhever det som begynner å se mer og mer ut som en typisk gravidrumpe. Du vet hvordan en gravidrumpe ser ut? Den ser sånn ut:  J. Enkelt og greit. Æsj, hater gravidrumpe! Deretter går jeg til barnehagen, henter kiden eller gjør andre ærender, og lar folk tro at det er sånn jeg har sett ut absolutt hele dagen :-)


Siden kjæresten stort sett ser meg på kveldstid, er det ytterst sjelden han ser meg som beskrevet ovenfor. Jeg passer på å bytte ut jeansen med en hotpants, og så ser han seg fornøyd når han kommer hjem sent på kvelden. Han tror han har en fresh gravid kjæreste, og jeg lar han få tro det :-) De dagene han derimot ser meg på mitt verste (gjerne lørdagsformiddag når han er hjemme) synes han heller litt synd på meg, for i dag - i dag - må Monica være ekstra sliten. Huff ja. Jeg skylder på helg. Kan ikke være på topp hele tiden (ca aldri).

Vel, nå skal jeg ut av dagens lekre antrekk. På tide å få på meg noe ubehagelig. Teo og jeg skal trossalt til frisøren for andre gang. I morgen er det tid for fotografering i barnehagen, og da må jo guttesveisen være på plass. Når guttesveisen er på plass føler han seg alltid så fin. Da står han på badet med Nicklas før barnehagen, og så ordner de håret sitt sammen. Litt voks i Nicklas sitt hår. Litt voks i Teo sitt hår. Da er det så vidt jeg får på han lue når han skal ut døren for å si det sånn ;-)

Ja, over og ut. HEEEIII. Det var dagens hemmelighet ;-)

PS: Mange av mine innlegg er satt litt på spissen. Dette er én av dem.

4 kommentarer:

mammaKine sa...

Hehe, du er vel søt :-) Syns du ser flott ut jeg. Ha en fin dag og lykke til hos frisøren! KLEM.

Elisabeth Ingeborg sa...

Det er jo i det store og det hele litt på spissen å gå gravid...
Da kan man med god samvittighet ha på seg behagelige klær og flokete hår hjemme. Hvem gidder vel å ringe på hos en hormonell gravid kvinne på dagtid? :P

Frøken K sa...

Jeg synes jo at du så riktig så flott ut, selv i kose-kostymet! Jeg har det helt slik som deg - problemet er at mannen jobber skift, så han få titt og ofte se kråkereiret og andre ulumske detaljer på sin utkårede. Likegyldigheten har steget i takt med magen, hehe. Men på et eller annet tidspunkt på dagen, så blir det dusj, sminke og mer "normale" klær. Jeg derimot, ser ikke så koselig ut i kose-kostymet - som du gjør.. hehe.

Tonje sa...

Haha, denne hadde jeg godt av å lese!
"Så fresh du er", "så sporty du er" (når vi møter høygravide venner/bekjente på tur til kolsåstoppen f.eks) har en tendens til å bare dette ut av munnen på meg.. :p

Du var jo like søt som alltid da :)

Ha en fin torsdag!

klem