tirsdag 6. november 2012

Uke for uke // 19


Her kommer en ny liten oppdatering. Jeg har funnet ut at det er veldig lettvint å svare på disse spørsmålene for å gi dere en oppdatering når det kommer til svangerskapet. På den måten slipper jeg å lete etter nye ord, og dere får vite det dere ønsker. Kanskje mest for spesielt interesserte, men shit au - dette er trossalt først og fremst en mammablogg ;-)

Termin: 2.april (jeg ble flyttet to dager tilbake på ordinær ultralyd)

Magebilde:
En liten, lav kul. Ser veldig lik ut som i forrige svangerskap, bare litt mindre.

På vei: 19 uker + 2 dager

Kjønn: JENTE! Magefølelsen hadde med andre ord rett denne gangen også ;-)

Navn: Vi vet ikke. Vi har stått fast på enten Alva eller Mille. Nå begynner vi å tenke på andre alternativer, men det er innmari vanskelig med jentenavn synes vi.

Aktivitet innenfra: Jeg kjenner mange spark hver dag. Lille jenta ligger derimot med hodet opp og beina ned, med ryggen utover. De aller fleste sparkene kjenner jeg derfor nedover mot blæren, langt der inne. En snodig følelse. Håper hun snart vil snu litt på seg, så de andre i familien kan få kjenne litt på sparkene hennes også ;-)

Babyens leie: Se ovenfor ;-)

Utålmodig: Etter at jeg fikk vite kjønn, er jeg ikke lenger utålmodig. Nå prøver jeg å nyte svangerskapet så langt det lar seg gjøre. Enkelte dager er det lett, andre dager er det litt verre..

Innkjøp til babyen: En vugge, to plagg, et teppe og noen kluter. 

Utstyr som mangler: Vi mangler omtrent alt. Det meste er solgt etter storebror.

Vektøkning: Jeg har faktisk ikke helt oversikten, men tror jaggu jeg har en vektøkning på +5 nå. HJELP!

Barnerom ferdig: Nei, det blir foreløpig brukt som gjesterom. Men snaaart skal vi vel begynne å ordne litt, håper jeg. Vi trenger jo et sted vi kan plassere alt etterhvert :-)

Strekkmerker: Ingen hittil, men har noen etter forrige svangerskap.

Kynnere: Ja! De kommer når jeg stresser eller sover dårlig.

Matkikk: Ingenting spesielt nå, men appetitten har tatt seg opp...

Plager: Har veldig vondt i bekken, hofter og korsrygg. Merker godt på kroppen at det er kaldere ute.

Fødselen: Har nok annet å tenke på om dagen, så den ofrer jeg ikke mange tanker til. Skal til sykehuset for en prat i desember, og sånn bortsett fra det sier jeg til meg selv at jeg har klart det før, og da skal jeg fader meg klare det igjen!

Tungt: De dagene jeg har ekstra vondt, er det tungt. I dag har jeg skikkelig vondt!

Søvn: Så lenge lillemann sover godt på natten, sover jeg også godt :-)

Humør: Vært mye tårer den siste tiden, og humøret har svingt litt. Føler derimot at humøret begynner å bli mer stabilt nå - den positive veien. Phu!

 Sykehusbagen: Den tar jeg nok i mars. Sist gang pakket jeg den da jeg var på overtid. Altså, ikke noe jeg stresser med foreløpig ;-)

Neste kontroll: 15. november hos jordmor.

Nå skal jeg legge meg ned i armkroken til kjæresten. Film i senga står på planen! I morgen skal jeg ta en telefon til øre-nese-hals. Jeg har fått svar på hvorfor lillegutt har vært så sår, nærtaken og "umulig" de siste dagene. Han hører svært dårlig, og jeg er ikke lenger i tvil. Dette har kommet "over natten", og jeg klarer ikke la være å bekymre meg. Håper det bare har en sammenheng med forkjølelsen som han slet med forrige uke, men det må allikevel sjekkes opp. Ikke rart han er frustrert om dagen, stakkars. De hadde blant annet hatt en episode i barnehagen der han hadde pratet veldig høyt, og fikk beskjed om å dempe seg. Han fortsatte å prate høyt, og hun ene ansatte måtte til slutt bli streng. Da hadde han knekt helt sammen. Det forklarer hvorfor han har falt sammen i gråt så ofte den siste tiden. Han føler seg jo urettferdig behandlet, for han hører rett og slett ikke.. Jeg får helt vondt i mammahjertet mitt!
Noen som har vært borti noe lignende?

Avslutter med å ønske dere alle en riktig GOD NATT :-)

1 kommentar:

Beate sa...

Anbefaler Drøbak øre nese hals ,har brukt de siden eldste mann var 2 år og han er 14 år i dag. Min sønn hadde det på samme måte som din. Hadde utallige ørebetennelser.Han hadde 20% hørsel på ene øret og 60 % på andre.Men så fikk han dren i ørene og fjernet polypper og mandler har han " bank i bordet" nesten aldri syk. Hørsel kom på plass i løpet av 1 mnd . Sleit litt med språket en stund men det kom på plass det også. Stå på:) Anbefaler også Kristian Vegsgaard på ski øre nese hals.
Masse lykke til :)