søndag 9. desember 2012

Baksiden

I de søvnløse morgentimer finner jeg ut at det er på tide med et brutalt ærlig blogginnlegg. Man kan fort tenke litt uklart etter nok en natt med lite søvn nemlig. Dere som har vært der selv, kan kanskje forstå hva jeg prater om?

Overalt kan du lese om hvor fantastisk det er å bære fram et barn. Og det er sant som dem skriver - det er fantastisk. Det føles til og med som et lite mirakel. Allikevel er det ikke en lek. Ei heller en dans på roser. Tenk bare på hva kroppen går gjennom i løpet av disse ni månedene et svangerskap varer.

Enkelte seiler gjennom disse månedene. Andre kjemper en daglig kamp mot både kvalme og smerter. Vi er alle forskjellige, men vi har nok alle vårt å slite med. Jeg kan kun prate for meg selv...

Den helgen her har jeg følt meg sprengt. Litt sånn "fanget i min egen kropp"-opplegg. Ryggen er vond. Den brenner. Jeg finner ingen god stilling - verken sittende, liggende eller stående. Beina mine svikter. Rompa mi klikker. I tillegg har jeg en konstant hard mage, og kynnerene kommer hyppig. Det føles ut som magen skal revne. At huden bare skal flerre av kroppen min. Jeg smører, jeg hviler - fortsatt like stram og hard. På kveldene kommer halsbrannen. De konstante sure oppstøtene, som sørger for at jeg må sovne i en særs ubehagelig stilling - sittende. Vann i kroppen har jeg også nå. Føttene mine er et morsomt syn. Jeg vet at vannet går bort like fort som det kom, og sluker derfor flasker med vann for å føle meg litt bedre. Sist jeg var på do? Vel, omtrent en uke siden, i forbindelse med omgangssyken. Forrige gang der igjen? Hm, må ha vært uken før - hvis ikke enda lenger siden. Jeg er så himla forstoppet! Man skal ikke kimse av det altså. Når alt jeg spiser forblir i kroppen min,har jeg litt problemer med å kose meg med mat. I tillegg er det vondt - og hvertfall jeg kan skrive under på at jeg føler meg både feit og ekkel i tillegg. Å presse når du er gravid vil du helst unngå, for det kan lett føre til enda større plager igjen. Flere av dere vet nok hva jeg snakker om.... Ved siden av dette har man lite og dårlig søvn, klær som blir stadig trangere, en mage som blir stadig tyngre. Nå har magemusklene mine sviktet meg totalt også, og jeg føler meg til dels handicappet. Spesielt i forhold til lek med Teo. Over natten har alt blitt tungt!

Har jeg sagt at dette er de lette månedene? De månedene da det er hyggeligst å gå gravid? Vel, det stemmer på en prikk! Allikevel er det ikke lett ;-)

Så er det rart humøret kan svinge? Er det så rart man lett kan ty til tårene? Det hele er så overveldende, både på godt og vondt. Jeg vil påstå at mitt humør går sjeldent utover de her hjemme negativt. Av og til derimot, da trenger mor i hus litt ekstra forståelse og sympati - og det får jeg, i fleng. Selv i de herligste gravidmånedene er det nemlig ikke bare en dans på roser...

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hei Monica :) så utrolig godt å høre at det ikke bare meg som har det slik du beskriver det! Kunne like gjerne vært meg og min historie. Takk for at du er så ærlig å deler dine opplevelser :) hilsen snart 2 barnsmor

Frøken K sa...

I hear you, sister! De ni månedene mine er gjerne over, men husker alt som det var igår... Av alle ting - spesielt forstoppelsen som bare kunne kureres med en shot lactulose.. Yuk. Og halsbrann.. og .. ja,alt du beskriver.. Jeg trivdes ikke og gå gravid, bare med tanken på hva jeg fikk ut av det. Så det er jo absolutt verdt det, men det betyr ikke at man trenger og like det..

Madeleine sa...

Hvis det hjelper- saa synes jeg du ser kjempenydelig ut! x Madeleine

Jenny sa...

Huff, ikke bra å se at du ikke har en god graviditet.
Men jeg kjenner meg også dessverre veldig godt igjen fra da jeg gikk gravid. Det var ingen fysisk god tid i det hele tatt, og så ser man alle de nydelig bildene av andre med herlige mager og som oser lykke og glede....

Håper magen blir bedre på alle mulige måter!

Klem fra meg

Fru.Maja sa...

da er vi to!! Fin blogg!!:)

Monica Jensen sa...

Anonym:
Jeg sier som deg, godt å høre at vi er flere som har det sånn :) Gjelder vel for de fleste gravide. Vi er tøffe synes jeg. Hurra for oss damer :)

Frøken K:
Nei, både halsbrann og forstoppelse er undervurdert. Til tider kan det være altoppslukende, og det får deg i hvertfall ikke til å føle deg noe freshere midt oppi det hele ;)

Madeleine:
Tusen takk, snille du <3 Det var fine ord!

Jenny:
På mange måter har jeg en god graviditet, men det er nok fordi jeg har ingen å sammenligne med. Det meste er likt som sist. Tøft på mange måter, men igjen så vet jeg ikke om noe annet. Sånn er det å gå gravid for meg. Tøffe måneder, men verdt det :D Stor klem tilbake

Fru. Maja:
Tusen takk <3