lørdag 1. desember 2012

Herlig førjulstid

Endelig er Desember her. Måneden jeg har ventet på så alt for lenge hvert eneste år, men som i år kom litt mer overraskende på. I går var det meningen at jeg skulle suse rundt og fikse alt, slik at julen kunne ringes inn sånn ordentlig før helgen. Kroppen og hodet ville derimot noe annet. I 11-tiden sovnet jeg på sofaen sammen med kjæresten, og vi våknet ikke før i 16-tiden. Jeg tror vi begge trengte de timene med søvn. Det er ingen hemmelighet at søvn ikke har vært første pri den siste tiden :-)

I dag har vi derimot fått ordnet en hel del, så nå er det jul i stua vår også. Så koselig :-) I år sto det mellom rød eller hvit jul. Jeg har alltid holdt en knapp på rød jul, da jeg føler det er noe av sjarmen ved det hele. I år har mye hvitt og litt grått sneket seg inn, men noen røde nisser har fortsatt funnet sin plass. Vi går for en god blanding vi! Den store diskusjonen er rødt eller hvitt tre. Jeg sikter meg nemlig inn på hvitt og sølv på juletreet i år, for aller første gang. Kjæresten er noe uenig, men nå får vi se hvor sterke meninger han egentlig har rundt dette når treet først skal bli pyntet. Jeg har i hvertfall kjøpt noen utrolig søte hvite julekuler i dag ;-) Skal vise dere litt av hvert i morgen, da har jeg bedre tid!

I går var "syklubben" samlet hjemme hos Lena. Vi møtes én kveld i måneden, og jeg må si at jeg gleder meg innmari til disse kveldene. Det er meg-tid. Da rømmer jeg fra huset, og koser meg med søte jenter som jeg virkelig har funnet tonen med. Det var et deilig avbrekk en fredagskveld, etter en nokså tung uke!


Kjæresten er så godt som frisk igjen, i likhet med de fleste andre familiemedlemmer. Vi skal derfor prøve oss på julebord i kveld. Ryggen verker og øynene er tunge, men jeg finner nok formen så fort kjolen er på plass, håper jeg. I kveld er det julebord med Herulf HK som står på planen. Noe sier meg at jeg må slepe den ene etter den andre inn i bilen i natt. Er det ikke sånn det ofte blir på julebord...? Vanligvis pleier vel forsåvidt jeg å være den som blir slept, men ikke i år gitt. I år går det i alkoholfri øl, partyspark fra lille M i magen og ikke minst en herlig tallerken med julemat!

I morgen kommer luringen hjem. Han er så godt som bra igjen, og storkoser seg hos snille pappaen sin. Når han kommer hjem henger julesokken utenfor rommet hans. To gaver venter på han da. Dette er aller første gang vi tester ut gavekalender her i hus. Jeg fant ut at det var greit med en stor julesokk, som vi kan legge én gave i hver kveld etter han er lagt, i og med at fristelsen mye mulig hadde blitt for stor om alle gavene hang synlig ;-) Jeg tipper dette blir en fin måned, spesielt for han minste. Julen er jo magisk med barn i hus! 

Velkommen Desember 

1 kommentar:

Anonym sa...

Rødt og hvitt juletre blir fint det!!