fredag 4. januar 2013

3D-ultralyd

I dag har vi vært for å se baby M på 3D-ultralyd. Vi har vært i tenkeboksen om den kommende storebroren skulle få lov å være med, men fant ut at det fort kunne bli litt kjedelig for han. Da er det mye hyggeligere å titte på film og bilder sammen senere. Det var nok et klokt valg, for vi var hos jordmor i over 1,5 time. Det viser seg at vår lille jente er en smule sjenert ;-) Jeg måtte stå på alle fire, jeg måtte danse, jeg måtte vugge. Jeg turnet med andre ord rundt på rommet. Til ingen nytte. Vi fikk noen bilder, men stort sett hadde hun både hender og navlestrengen foran ansiktet. En aktiv, liten krabat - som ser ut som trives godt i magen min!

Vi fikk bekreftet nok engang at det er en jente. Greit å dobbeltsjekke, sånn i tilfelle ;-) Vi fikk også bekreftet noe jeg har følt på meg hele veien; at hun er liten. Hun er 7% under gjennomsnittet. Det er innenfor normalen, så ingen grunn til bekymring. Allikevel er det uvant for meg, for storebroren hennes veide jo i overkant av 4kg. Baby M er målt til å veie omtrent 1kg mindre enn han. Rundt 3000 gram. Akkurat på samme størrelse som meg da jeg ble født!


De siste dagene har jeg hatt mye nedpress og hyppige kynnere. Jeg merker godt at hun har snudd på seg. Hun lå akkurat slik jeg trodde; med hodet ned i bekkenet, kroppen og rumpa mot venstre siden, og beina på høyre siden. Vi kan støtt og stadig se både rumpa og føttene bule ut. Lille jenta ligger ikke på latsiden der inne, for å si det pent :-) Heldigvis kan det aldri bli for mye av det gode, på tross av at jeg til tider er rimelig øm i magen. Alle bevegelsene hennes gir meg bare en ekstra trygghet, noe som er godt for en gravidhøne!

Hun har nesa til postmannen. Leppene til pappaen sin. Det blir spennende å se hun in real life om noen få måneder. Akkurat nå klarer jeg nesten ikke vente. Foreløpig ser det ikke ut som hun er lik sin kjekke storebror, men det hadde jeg egentlig ikke regnet med heller. Godt mulig de får noen like trekk, men Teo er jo veldig lik sin pappa - selvom jeg hører flere si at han blir likere og likere meg. Det blir spennende å se. Nydelig kommer hun uansett til å være 

4 kommentarer:

Jona sa...

Åh kjedelig at hun ikke ville vise seg frem. Men ser jo litt av ansiktet hennes likevel og hun var veldig søt da :) Vi kommer ikke til å ta 3D UL denne gangen selv om vi gjorde det med de to første. Er vel for sent nå uansett, nå som jeg er over 30 uker..?

Frøken K sa...

Åååå.. så kjekt! Kjente at jeg gleder meg veldig på dine vegne!! :-)

Min lille frøken ligner foreløpig på sin veldig flotte pappa. Spennende å følge med på den utviklingen også :-)

Gleder meg til å se jenten deres når hun kommer :-)

Og ps: ser ingen gravid-nese eller bolletryne på deg! Fremdeles smashing :-)

Anonym sa...

hehe, jeg fikk akkurat omvendt angående vekt! Førstemann kom for tidlig, og var ganske så liten av seg med sine 2,5 kg i uke 36. Denne lille (eller skal jeg si store) snuppa veide allerede ca 1,3 kg i uke 27, og ultralyden beregnet fødselsvekt til 4,1 kg! Hjelpes meg! Nå er jeg straks i uke 31, og føler meg gedigen allerede, hehe.

Monica Jensen sa...

Anonym:

Oi, da har du en stor jente i magen ja :) Hun her veide aaakkurat i overkant av 1kg, og det var i uke 28 :)

Blir spennende å se :) Nå kan du det jo hende du føder før tiden også da, siden du gjorde det sist. Man vet aldri :)