tirsdag 29. januar 2013

Effektiv start på dagen

Klokken er 06:16, og kjæresten kryper inntil meg i sengen. Han brer dyna si over meg og kysser meg i nakken. Da hører vi flere dunk fra naborommet. En dør smelles hardt igjen. Inn kommer noe som ser ut som en full liten dverg, med puta si under armen. Han småsjangler rundt i rommet, noe forvirra, før han presser seg inn mellom oss i senga. Der ligger han i nøyaktig tre minutter. Susser litt på oss, varmer seg, for deretter å hoppe ut av senga - klar for en ny dag!

Da fant jeg ut at det var liten vits i å prøve og sove videre. Jeg hadde jo trossalt ligget med øynene på gløtt mesteparten av natten. Sånn er det for mange gravide. Vanvittig dårlig nattesøvn. Istedet benyttet jeg anledningen til litt ordentlig kvalitetstid med lillemann før barnehagen. Vi lagde kakao og rugsprø med brunost - noe vi begge to liker godt om dagen. Den ene mer enn den andre.... 

Teo: Førstemann til å spise opp!
....
Teo: Har du bare så lite igjen? Det er ingen konkurranse. Man må kose seg med maten, mamma!


Da vi hadde fått i oss litt mat, vekket vi Nicklas med kakao og nykokte egg på sengen. Greit å gi han en fin start på dagen, for det at jeg sover dårlig på natten kan nok påvirke han litt. Jeg kan aldri i verden tenke meg at det er lett å sove godt ved siden av en person som kaster seg fra side til side, og innimellom "overfaller" han med suss - på tross av at han sier noe annet. Èn ting som derimot er sikkert, er at han har det gøy i drømmeland når han først sover. I firetiden i natt, da jeg var på vei inn i drømmeland selv, våknet jeg til av at han lå og lo høyt i søvne. Tidenes søteste! Jeg spurte forsiktig hva han lo av. Han svarte snøvlete: "Monica K.... Jensen" - altså mitt fulle navn. Bør jeg ta det som et kompliment, eller...? Nå skal det sies at Nicklas synes jeg er en rasende festlig person (om jeg skal si det selv..), så skulle tatt seg ut om jeg ikke er like festlig i han sine drømmer også ;-)

Da klokken var syv var det full håndballkamp i stua her. Teo har nemlig fått seg en ny håndball. Nå om dagen er det to ting han holder på å lære seg. 1) Ta imot ballen slik en håndballspiller skal ta imot ballen. 2) Sprette ballen gjentatte ganger. Øving gjør mester :-)

Man kan vel si det sånn at vi har hatt en svært så effektiv morgen. Det er ikke hver morgen som er lik, for å si det sånn. Gutta var ute av døren litt over halv åtte. Da fikk jeg gjort unna litt husarbeid, før jeg satte meg godt til rette med bloggen i fanget. Om ikke lenge skal jeg prøve å sove litt. Hodet, øynene og kroppen skriker plutselig etter søvn. Dette minner meg om forrige svangerskap. Våken halve natten. Sov halve formiddagen. Jeg har hørt at flere har det sånn. Kroppens måte å vende seg til oppstykket søvn før bebisen kommer til verden...? 

Vel, ha en fin dag, folkens. Som jeg har skrevet mange ganger før; takk for at dere titter innom. Responsen i kommentarfeltet, på mail og på facebook gjør meg så glad. I tillegg er det gøy å se at lesertallet er stadig stigende. Da må jeg jo gjøre noe riktig, på tross av at jeg kom på sisteplass i foreldremanualen sin kåring i min kategorie. Vel, det tar jeg ikke så tungt i år. Jeg hadde på forhånd bestemt meg at jeg ikke skulle la kåringen ta overhånd, slik at blogglysten eventuelt forsvant. Det har jeg klart :-) Det er vel det samme om man kommer på andre, tredje, fjerde eller femte plass, så lenge man ikke vinner?!

Vi sees ;-)

3 kommentarer:

Annette sa...

Så koselig da :-) Varm kakao hørtes deilig ut. Personlig har jeg fått en ting for sjokoladepudding, og jo mer jeg ikke kan få det, jo mer vil jeg ha det.

Jeg er en av dine medboller, og har også bare hatt øynene på gløtt i natt. Føler meg som en zombie, her jeg sitter på jobb og prøve å skrive et refusjonskrav. Er vel best å holde øynene godt på plass da. He He.

Syns du har en veldig flott og inspirerende blogg! :-)

Cecilie rørvik sa...

Haha.. konge kommentar !! Man må kose seg med maten. hehe.. Dagens!

Det fikk meg til å få lyst på rugsprø m/brunost her nå til lunsj ;)

Kos deg med magen og gutta dine. Så koselig å lese at kjærligheten smiler til deg :D Og snart får du jenta di og lykken er komplett <3 Gøy!!!

Drit i om du kom på sisteplass. At du er morsom det er jo noe du vet! jeg hadde vært glad over bare å være nominert!

Du må jo spille den sangen til kurt HØYT .. OHOOOHOOOO EG ELSKER DEG...ohohooooo... EG ELSKER DEG.. ;) Må være perfekt for deg og gutta! ;)
Ha en strålende uke fine du og magen din !!:)

Siv Helene sa...

Hehe.. Første mann ja :) Så herlig liten skapning :)

Har sendt deg invitasjon til bloggen min.. Kommer du inn ? :)

Ha en fin dag videre :D