torsdag 31. januar 2013

Matprat, sa du?

Det er ikke ofte det dreier seg om mat her inne på bloggen. I dag blir det derimot litt etterlengtet matprat, for de som interesserer seg for det. Jeg har alltid vært glad i mat. God mat gjør meg glad. Jeg vil legge til at jeg er langt ifra en kokk, men koser meg med middagslagingen så lenge den ikke strekker ut i det vide og det breie. Spesielt sånn til hverdags, da maten helst skulle vært ferdig for fem minutter siden, og både store og små er dødssultne - som Teo ville sagt. Jeg ønsker derfor å dele noen av mine hverdagsfavoritter med dere. Noen gode retter, som lages på null komma nix. Dette er retter som står høyt opp på listen både hos Teo og hos oss litt eldre. Enkelte av dem måtte minstemann tygge litt på - men med tid og stunder har de blitt klare favoritter, til min store glede :-)

1) Du trenger laks, tacolefser, grønn pesto, sweet chilli saus/dressing og salat (crispy salat, agurk, tomat, løk, paprika - og diverse annet du måtte ønske). Bland salaten i en bolle. Rør grønn pesto inn i salaten. La laksen samtidig putre i stekepannen. Bland pestosalaten og laksen i en tacolefse, og hell bittelitt sweet chilli saus/dressing på toppen. Voilá! En god, sunn middagsrett, laget på maks fem minutter!

2) Alle liker vel taco? Her kommer det et par enkle tips, som gjør fredagstacoen enda et par hakk bedre - og ikke minst litt mer spennende. Lag en salat tilsatt med agurk, avocado, tomat, løk, paprika og mango. Lag hjemmelaget guacamole. Tilsett gjerne med litt hvitløk. Ha rømme (evt. et sunnere alternativ; mager kesam), tacosaus og kjøttdeig ved siden av. Veldig godt og veldig enkelt. Mango gjør seg virkelig til taco!

3) Veldig hverdagslig, men også veldig godt: Grove pitabrød, snitzel og det du ønsker av salat. Topp det hele med en ønskelig dressing (hvitløk, selskapsdressing, sweet chilli, mango/karri..). Enkelt og godt. Dette har blitt en av Teo sine absolutte favoritter. Han sitter og nam´er seg gjennom måltidet ;-)

4) Lag en stor salat (gjerne også med sukkererter - mmm). Tilsett med krutonger og fetaost. Kjøp westfaller spekeskinke. Spekeskinken legger du på bakepapir, og steker i ovnen i noen få minutter til den blir sprø og god. Riv den opp i småbiter og tilsett den i salaten også. Serveres med en dressing ved siden av, bestående av mager kesam med fransk dressingpulver oppi. Knallgodt!

5) Mamma sin kyllinggryte: Stek kyllingfilet, sopp, paprika og gul løk. Ha det deretter oppi en gryte sammen med fløte. La det koke opp og krydre med diverse snadder. Hell gryten over i en ildfastform og topp det med litt revet ost. Sett formen inn i ovnen, og la den stå til osten har blitt gyllen. Serveres med ris, hvitløksbrød og soyasaus. Mmm :-)

Om jeg liker retter med mye smak? Oh yes! Ble du sulten? Det ble hvertfall jeg! Jeg får mekke meg noen rugsprø med brunost og vente på middagstider ;-)

Ha en finfin dag!!

Ingen kommentarer: