torsdag 21. februar 2013

Hjemme fra sykehuset

Nå er jeg endelig hjemme igjen etter en dag på sykehuset. Det var en hektisk dag på Ullevål i dag, så vakthavende lege løp fra pasient til pasient. Etter nærmere fire timer var det endelig min tur. I mellomtiden tok de ctg (målte hjertelyd og sammentrekninger), og ellers fikk vi testet ut tålmodigheten vår til det ytterste - som begynte å svikte oss i siste liten. Da var det heldigvis min tur! 


Det var nok fostervann. Morkaken fungerte slik den skulle. Babyjenta så ut til å trives. Alt så tilsynelatende bra ut, så vi kunne puste lettet ut. Det blir derimot ny kontroll om 2-3 uker (rett rundt den kommende pappaen sin bursdag). I uke 28 lå baby M 7% under gjennomsnittet når det kom til vekt. I dag lå hun hele 30% under gjennomsnittet. Så at det er en liten jente jeg bærer på, er det ingen tvil om. På neste kontroll skal vi ta ny vekstestimering. Da skal vi se om hun følger sin egen vekstkurve og ta en ny vurdering angående hva som skal skje fremover. De har også i bakhodet at Teo var en god del over gjennomsnittet, og derfor er kontrasten fra da til nå ganske stor. Noen bebiser legger rett og slett ikke på seg nok i mammas mage, og da har de det best på utsiden av magen. Jeg satser derimot på at hun har en fin kurve framover, slik at jeg forhåpentligvis kan gå naturlig i fødsel tettere opptil termin. Jeg tar ingen sorger på forskudd. Legene var positive, hvertfall ut fra hva dagens måling viste :-) Det viktigste er uansett at hun har det bra - uavhengig av om det er på utsiden eller innsiden av magen!


Tenk, om 3-6 uker er jeg plutselig tobarnsmamma. Oioioi, det er nesten uvirkelig. I dag tidlig da Teo våknet kom han løpende inn på rommet våres. Han lurte på om babyen hans hadde kommet, for det var jo sol ute. Jeg har nemlig påpekt for han at babyen kommer når snøen er borte og det er blitt vår. Han fortet seg å titte ut av vinduet. Snø...! Den store magen min som bulte opp i senga avslørte nemlig ingenting ;-) Som nevnt flere ganger før; vi har en spennende tid foran oss. Jeg grugleder meg!

6 kommentarer:

Hege sa...

3-6 uker allerde? Slipper du å gå overtid?

Usj, husker vi var på Ullevål dagen før termin fordi jeg var litt beskymret grunnet lite bevegelse i ett døgn, og ja - måtte vente minst like lenge...

Spennende å høre hvor stor hun er da.. Det hender jo de tar feil også.. Begge veier!

Lykke til med innspurten:)

Monica Jensen sa...

Er litt under seks uker til termin, så jeg satser på at hun er født innen seks uker - men har jo ingen garanti på det da ;) Men hvis hun ikke har en tilfredstillende vekst i magen får jeg nok ikke gå så lenge som til termin. Håper bare at fødselen starter naturlig,og at hun følger sin egen vekstkurve :)

Monica Jensen sa...

Dessuten er min termin 31 mars, så UL-termin som er 2april er allerede "overtid" i mine øyne. Derfor så håper jeg litt ekstra at hun er her når det har gått seks uker, men som sagt; ingen garanti der :) Bare ønsketenking ;)

Anonym sa...

tenk om hun kommer 1.april.. En liten aprilsnar.. hihi

Frøken K sa...

Kjipt med ekstra kontroller pga noe sånt .. been there, done that. Frøken var så tynn, at de målte alt som kunne måles. De bommet forøvrig med nesten en halvkilo - så hun var tyngre enn forventet :-)

Håper alt går fint med deg og baby M og at du får føde på vanlig sett uten noe unødvendig drama :-)

Jona (Mammalivet i Berlin) sa...

Kjeeedelig å vente så sinnsykt lenge. Men så bra de var positive da:) Håper det ikke er noe gæli, og at hun får bli i magen til hun selv finner det for godt å kommme ut :)

Vet du hvor mye avvik det må være for at de vil gjøre noe? 30% hørtes jo litt mye ut, men det er kanskje ikke så ille? (helt cluelesss på akkurat dette, siden jeg tydeligvis bare lager gigababyer på 4kilo selv...)