mandag 18. februar 2013

Uke for uke // 34


Nå er det fire uker siden forrige statusoppdatering. Derfor tenkte jeg at det var på tide med en til, for de som måtte interessere seg for det :-)

STATUSOPPDATERING

Termin: 2. april 
På vei: 34 uker + 1 dag
Fødeplass: Ullevål sykehus (samme som sist)
Antatt lengde på babyen: ca 41cm
Antatt vekt på babyen: ca 2300 gram.
Kjønn: Jente 
Navn: Det har vært bestemt i mange uker. Jeg omtaler hun som baby M, mens guttaboys nevner hun ved navnet hennes. Dere skal få vite om ikke så lenge :-)
Aktivitet innenfra: Det har roet seg litt nå, men det er jo ikke unormalt når det er blitt trangere i livmoren. Hun er mest aktiv på ettermiddager/kvelder.
Babyens leie: Hodet er plassert ned i bekkenet. Rumpa ser man godt hvor buler ut, og sparkene er stort sett på venstre side av magen. Hun ligger med andre ord likt som sin storebror, i såkalt "stjernekikker"-posisjon. Det er dog ikke unormalt, og hun kan enda vri på seg. Jeg er ikke bekymret for det :-)
Utålmodig: Veldig! Det er noen slitsomme uker i vente, og seks uker kan derfor føles latterlig lenge til tider. Samtidig er det også den mest spennende tiden vi har foran oss. Jeg klarer nesten ikke vente med å se henne 
Vektøkning: Den er et kapittel for seg selv. Her svinger vekten verre enn en jojo. Opp 5kg en dag, ned 4kg en annen dag. Merker godt i bein og fingre at det har kommet en del vann den siste tiden, og det er skikkelig slitsomt! Skal prøve å holde meg unna vekten fremover. Den gjør meg bare deprimert ;-) Jeg føler meg ikke så "liten og nett" som jeg har gjort ellers i svangerskapet...
Innkjøp til babyen: Det meste er på plass. Nå venter vi bare på vognen som er på vei fra Tyskland. Tfk Joggster TWIST ;-)
Utstyr som mangler: Bare småplukk til meg igjen. Ting til amming og sykehusopphold..
Strekkmerker: Har fått et par få rundt navlen. Ellers har jeg kun de etter forrige svangerskap. Hvertfall som jeg kan se foreløpig!
Kynnere: Disse kommer og går. Hadde en periode jeg var sterkt plaget. Nå har jeg hatt et par gode uker. Kjenner dog at det begynner å ta seg opp igjen nå. Det gjelder å høre på kroppen!
Matkikk: Ikke noe spesielt. Rugsprø med brunost er fortsatt innmari godt. 
Plager: De er det nok av. Samtidig så merker jeg at flere og flere plager er kroppen som forbereder seg på fødsel, og det ser jeg egentlig bare på som en positiv ting. Termin nærmer seg og godt er det!
Fødselen: Akkurat nå bare gleder jeg meg. Samtidig orker jeg ikke å tenke så mye på det, for da er jeg redd jeg får litt småpanikk. Vil ikke tenke "hva om, hvis hvis" osv..
Tungt: Oh yes! Føler meg som en hvalross. Alle klær klemmer, å ta på sko er et prosjekt.. Jeg har gått fra å bruke gravidbukser til å bruke bukser jeg brukte før svangerskapet, med strikk i livet. Rett og slett fordi jeg takler ikke at noe klemmer over magen om dagen. Du finner meg oftere og oftere i joggis. Føler meg generelt lite fresh om dagen!
Søvn: Jeg er skikkelig trøtt om dagen. Har fått påvist lave jernlagrer, og jeg har enda ikke tatt jerntilskudd, så det hjelper nok ikke på energien. Jeg trodde brunost skulle hjelpe meg i gang - men det var fram til jeg leste at det ikke lenger er jern i brunost... Sover korte intervaller om natten. Med andre ord driver jeg tydeligvis å forbereder meg på tiden etter fødsel ;-)
Humør: Jeg er stort sett blid og fornøyd, og de gangene humøret er så som så får jeg fryktelig dårlig samvittighet ovenfor de rundt meg. Jeg tyr mye lettere til tårene enn før. Kombinasjonen vondt, trøtt og hormonell er ikke alltid like heldig ;-)
Sykehusbagen: Den får jeg vel begynne å tenke på i mars!
Neste kontroll: På onsdag. Hyppig oppfølging fremover, og godt er det. Jeg er fortsatt redd for å utvikle svangerskapsforgiftning, slik jeg gjorde forrige gang. Spesielt nå som vannet i kroppen tydeligvis er kommet for å bli..

Hurra for 34 fullgåtte uker. Nå fremover vil tiden gå fort (det er i hvertfall det jeg liker å innbille meg). Og i mellomtiden kan vi jo krysse fingrene for at snøen forsvinner ;-) Jeg er mer enn klar for lette klær, bare veier, sol som varmer og bebis i armene. Det vet jeg om to gutter som også er. Lillemann begynner å bli veeldig utålmodig, og til tider frustert over at ventetiden er så lang. Jeg synes nesten litt synd på han. Det eneste han venter på er at snøen skal bli borte, for da vet han at babyen hans (som han sier) kommer!

Ha en fortsatt fin mandag. Ny uke, nye muligheter..blablabla. Nå skal jeg ta meg en tur ned på posten, før jeg henter Teo i barnehagen. Det blir en stille og rolig ettermiddag på oss. I likhet med de fleste andre ettermiddager nå for tiden ;-)

8 kommentarer:

Tonje sa...

Så fin du er! :)
Hurra for 34 uker!

Fikk du solgt vognen? :) Hvor lang tid tok det fra bestilling til dere fikk den?

Gleder meg til å høre hvilket navn dere har bestemt dere for! :)

Monica Jensen sa...

Tusen takk <3

Ja, vi fikk solgt vognen :) Hmm, husker ikke helt. Men vi bestilte ny for et par uker siden, som ble sendt forrige uke, og den har enda ikke kommet. Så 3 uker må man nok beregne :)

Tonje sa...

Så bra! :)

Så lyst på ny vogn til min lille M, men hun har sånn "jeg-må-se-mamma-hele-tiden"-fase (S hadde det aldri til tross for at han var skikkelig mammadalt..), så enn så lenge så utgår lette, fine trehjulinger.. :(

Dårlig på kommentering om dagen, men jeg er inne å leser hver gang du poster nye innlegg :)

Kjenner veldig godt igjen den perioden med "skytemenn" og star wars altså.. nesten litt frustrerende til tider ;)


Klem

Stine sa...

Så koselig med babyoppdatering - nå er hun her snart! SYnes ikke det er lenge siden jeg fant ut at lillesøster skulle komme, og nå er hun 8 mnd! Det går litt for fort med nr 2 synes jeg

Monica Jensen sa...

Koselig at du fortsatt titter innom, Tonje <3

Klem

Monica Jensen sa...

Stine:

Er det jeg hører rykter om, at tiden FLYR med nummer 2. Derfor PRØVER jeg å nyte her og nå og denne magiske tiden vi er inne i. Det skal jeg også ha i bakhodet når hun er født. Nyte hver dag, på tross av slitsomme dager. De blir jo så fort store :)

Jona (Mammalivet i Berlin) sa...

Så nydelig du er :) Alltid gøy med gravidoppdatering! Spent på navnet! Vi har ikke funnet navn enda vi..hjeeelp..

Madeleine sa...

Så pen du er!