fredag 1. mars 2013

Ett tygg - og du er hektet

I dette svangerskapet har jeg bevisst holdt meg unna søtsaker. Ikke totalt avholds, men jeg har ikke hamstret inn sjokolade til helgene og bakt unødvendig mange sjokoldekaker. Dette er det flere grunner til:
1) Jeg får massiv halsbrann av alt som har med sjokolade å gjøre.
2) Jeg fikk påvist sukker i urinen på x-antall kontroller forrige svangerskap, og det har jeg ønsket å unngå denne gangen (noe jeg også har klart).
3) Det er ikke vits i å dytte i seg masse ekstra sukker bare fordi man er gravid. 


Nå skal det sies at sukkersuget mitt ikke har vært det helt store denne gangen heller. Jeg har ikke siklet med en gang jeg har fått øye på en sjokoladebit for å si det sånn. Jeg har vel heller blitt på kanten til kvalm. Dette er nok også fordi jeg har vært flink til å begrense inntaket. Mitt forhold til sjokolade er litt sånn "ett tygg og du er hektet". Jeg har ikke hatt lyst til å havne i den samme karusellen jeg var i forrige gang, da sjokolade omtrent var hele livet mitt. Må ha det, bare må ha det!

Nå på tampen har suget tatt seg opp, i likhet med at selvdisiplinen min har sunket. Jeg er høygravid, og det merkes, og dermed er jeg nok litt flinkere til å "trøste meg selv" enn hva jeg har vært fram til nå. Det er ikke ofte jeg spiser sjokolade, men når jeg spiser det tar jeg litt av... Sånn som forrige uke da kjæresten og jeg hadde vært innom butikken. Vi handlet blant annet en 115 grams sjokoladeplate fra Bergene Melk. Den med karamell vet dere (nam!), pluss andre nødvendigheter til helgen. Etter handleturen stoppet vi innom en indisk restaurant. Kjæresten løp inn for å hente maten vår som stå klar. Jeg tror han var borte i nøyaktig 1 minutt. Jeg vet ikke hva som skjedde, men 115 gram med sjokolade var borte på det ene minuttet. Jeg stappet sjokoladepapiret i posen og latet som ingenting. Var ikke snakk om å dele der i gården, nei....
Da Nicklas pakket ut varene da vi kom hjem tittet han skrått bort på meg; "Var det godt med sjokolade i dag eller...?" HEHE. Hvordan kunne han tolke det dit hen at det var godt? Jeg vet nemlig ikke hva som skjedde med den derre sjokoladeplaten - den må rett og slett ha angrepet meg i bilen! Stakkars meg..!


Men som jeg tenkte på en dag her, da jeg sto på kjøkkenet og smugspiste nugatti rett fra boksen med skje, så er jeg vanvittig flink dette svangerskapet. Det er ikke mye søtsaker som går inn i min munn. Jeg er mer hektet på grønt denne gangen. Avocado. Guacamole for eksempel. Og alt som har med taco å gjøre. Eller indisk. Eller laks. Eller rugsprø med brunost..... Hvertfall ikke sjokolade - selv ikke nå på slutten..!

1 kommentar:

christine sa...

Da har du vært flink, og heldig:) her går sjokoladen ned på høykant, og søtsuget er sterkere enn noen gang...
Kos deg de siste ukene med frøkna i magen:-)