fredag 12. april 2013

Jentekveld

Hei i natten!
Jeg ligger i sofaen med en liten jente på brystet. Hun har mageknip i kveld, stakkars. Sliten, liten og vondt - en dårlig kombinasjon. Hun har funnet roen nå, men innimellom kommer det små klynk og såre lyder. Sånn er det når mammaen har fått i seg ett eller annet fyfy. Hadde jeg bare visst hva det kunne være..?

Ellers har vi hatt litt skikkelig jentetid i dag. Teo har tilbrakt ettermiddagen med pappaen sin, Nicklas har vært på trening og vi jentene har vært på farten. Vi har besøkt oldemor på sykehjemmet. Skal si det var en dame som var kry over sitt andre oldebarn. Uten stopp - og da mener jeg uten stopp - sa hun "oh, she´s beautiful!" Etterfulgt av diverse spørsmål om hvordan storebroren taklet det, hva pappaen synes og om hva hun skal hete. Det går litt på repeat, men så nærmer hun seg jo også 90, så det er kanskje ikke så uvanlig ;-) 


Resten av kvelden tilbrakte vi hos Linda. En god venninne borti veien. Med middag, skravling og så klart mye babykos. Mia holdt showet med sin vonde mage, og vi begge to byttet på å kose og roe ned!


Dagen i dag har gått i ett fra tidlig i morres. Jeg kjenner at øynene er tunge (og ekstra tunge blir dem når jeg ammer), og at sengen er litt ekstra etterlengtet nå. Av og til glemmer jeg at det bare er litt over en uke siden fødsel. Det trenger ikke å gå i hundre. Man kan faktisk stenge dører, skru av telefonen og tillate seg selv å ha en rolig dag. Jeg tror jeg skal gå for det i morgen - med unntak av besøk fra jordmor. En rolig dag med min lille familie på fire. Høres perfekt ut! Ikke minst tror jeg det er viktig for den ferske storebroren. Han takler alt overraskende fint, og er utrolig omsorgsfull og flink med lillesøsteren sin, men han trenger en ettermiddag der han kan kose seg i armkroken min uten at lillesøster tar opp all plassen. Jeg trenger det også. Han har ikke sagt noe, men jeg merker det på han. Innimellom er ting litt sårt. Lillesøster kan kose seg i armene til den fine pappaen sin så lenge!

Nå skal jeg flytte Lykkeliten fra brystet og ned i vugga. Jeg håper det går smertefritt for seg. Hun trenger søvn, og det gjør jeg også gitt! 
God natt :-)

1 kommentar:

Frøken K sa...

Monica, du har altså fått deg en nydelig jente!

Den første uken synes jeg var helt himmelsk, da var det bare kos nesten :-) Oppdaget raskt at det ble litt mer liv i henne etter den første uken, men nå har jeg ikke en rolig liten jente - men en aktiv, våken og bestemt frøken! Og jeg elsker det :-)

Jeg syntes det var deilig å stenge dørene av og til, for alt besøket som ville komme og se. Jeg ble fort sliten og hadde mye av disse barselstårene, og da var det godt å bare kose seg med jenten min og Mannen..

Håper mageknipene gir seg etterhvert! Min lille likte da og bli bært med armen under magen hennes, der sovnet hun titt og ofte etter litt plagsomt knip :-)