onsdag 15. mai 2013

Den beste tiden

I går ettermiddag hadde vi familien til Nicklas på besøk. Tanten hans sa noe som rørte meg. Ja, faktisk - jeg ble litt rørt.

Tenk, denne perioden av livet dere er i nå, er den beste tiden i livet

Jeg har jo ikke kommet lenger i livet, så hva vet vel jeg? Allikevel tenker jeg at hun selvfølgelig har rett. Dette og årene fremover er nok den travleste tiden i livet vårt, men samtidig den beste. Vi får se to små gull vokse seg til. Vi får se livet på nytt gjennom fire barneøyne. To barn som betyr absolutt alt for oss. Livet vårt består av en intens kjærlighet og haugevis med kos! 

Ja, småbarnstilværelsen innebærer mindre søvn, hektiske dager og trass som sørger for at man blir grå i håret i en ung alder. Allikevel så er det hele tiden små øyeblikk som består av pur lykke. Uansett hvordan du selv har det, så vil barna dine få deg til å smile i løpet av dagen - og det er garantert. Jeg ville aldri vært det eller dem foruten! Denne tiden er magisk!

Surround yourself with those who make you happy

Det er kanskje litt lett å glemme hvor heldig man er, når dagene går i ett og alt du føler du gjør er å feie opp brødsmuler og vaske bort gulpeflekker. Samtidig så legger jeg meg med en god følelse hver eneste kveld, med et smil om munnen. Jeg har min egen familie. Jeg har to barn som er lykkelige, og som har det trygt og godt her hjemme, fordi vi gjør alt i vår makt for at de skal ha det bra. I retur får vi alt jeg har drømt om; jeg får lov å se barna mine leve livet, og vise meg at dem faktisk elsker livet! Det finnes jo ingenting bedre enn det!

Livet består av kjærlighet, latter og muligheten til å glede seg over de minste ting (det ble jeg mye flinkere til etter jeg ble mamma enn hva jeg var før). Som for eksempel hvor glad lillemor blir når hun ser meg på morgenkvisten etter en natt i drømmeland, hvor gøy Teo synes det er å ha lommene sine fulle av steiner (for det er jo skattene hans), eller hvor fascinert hun er av han og hvor forelsket han er i henne. Nei, dette er en herlig tid. Det er viktig å sette pris på den, for den kommer aldri tilbake!

Mothers hold their children´s hands for a short while, but their hearts forever

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hei hei!!
Jeg føder 1 barnet når som helst nå!!Gleder meg veldig.....og veldig spent!!Brukte du smertelindring under fødsel???Og går ammingen bra nå?Har du blitt helt frisk????
Elsker dine råd og hverdagsskildringer!!!!

Monica Jensen sa...

Hei du :) Så spennende! Masse lykke til <3

Ja, jeg brukte epidural under begge fødsler. Under første fødsel var det en nødvendighet mtp på hvordan fødselen utartet seg, mens nå fikk jeg epidural da jeg hadde full åpning uten at vi visste det - så denne gangen var det ganske bortkastet :) Begynte å presse rett etter epiduralen var satt :)

Ammingen går bra nå. Det er fortsatt litt vondt i "sykepuppen", og den er nok enda ikke helt bra :( men jeg håper det går rette veien nå!

Så koselig at du følger med her <3 Det gjør meg glad! Spør gjerne om det er noe mer du lurer på :)

Masse lykke til <3 En fantastisk ting du snart skal få lov til å oppleve :)

Anonym sa...

Så fint innlegg!:-) Ei påminning ein treng innimellom i den travle kvardagen, denne verdifulle tida med dei små får ein aldri igjen. Ha ein fin 17.mai!