tirsdag 21. mai 2013

Mia - snart 7 uker

Jeg er Mia!


Nå er jeg straks syv hele uker gammel. Mamma sier hver dag at jeg har blitt så stor. Nemlig fire hele kilo og 54 cm lang. Visstnok på ca samme størrelse som det storebror var da han ble født. Jeg får masse pupp og sover masse, så nå blir jeg større for hver dag som går. Jeg har hørt Mamma si til storebror at jeg vokser når jeg sover, så fortsetter jeg å sove like mye blir jeg snart den største i huset. Det kan hende hun sier det kun for at jeg skal få lov til å sove litt alene også, men hva vet vel jeg..? Jeg er jo bare en baby!

Nå som jeg straks er syv uker gammel har jeg lært meg å smile. Alle rundt meg blir så tullete glade når jeg smiler til dem. Jeg nekter derimot å smile når Mamma tar fram kameraet. Alt til sin tid! Jeg øver meg også på å prate. Mamma står ofte over meg og lager rare lyder. Hun høres ganske dum ut, men jeg prøver å herme. Snart har jeg nok knekt koden! Ellers hører jeg alle rundt meg si at jeg lager masse koselyder. Jeg piper når jeg spiser, jeg piper når jeg smiler og jeg piper når jeg  ligger på stellebordet. Det er min lyd, og den fører med seg masse latter de fleste steder. Jeg har også en helt spesiell "gråt". Den kan høres litt sånn ut: "Heh,heh,heh!" Det betyr at jeg ønsker at mine behov skal dekkes asap. Funker stortsett kjempebra! En sjelden gang må jeg virkelig ty til gråt - sånn gråt mange andre babyer har - og det skjer hvis jeg sulter ihjel (ja, faktisk..) og Mamma er litt for treig. Det har også skjedd en gang da storebror prøvde å løfte meg. Han er ikke stor nemlig, så jeg synes det var litt skummelt. Heldigvis sto Pappa klar som en reddende engel, så det gikk bra med oss alle sammen. Pappaen min er sterk! :-)


De aller fleste netter sover jeg hele natten gjennom, med unntak av litt påfyll av mat. Det har derimot hendt ved et par anledninger at jeg har holdt Mamma med selskap på natten. Stakkars, hun kan jo ikke være våken helt alene hver eneste natt. Da har vi ligget i sengen og smilt til hverandre i mange timer i strekk. "Nå måå du sove!", husker jeg mamma sa - den tullemammaen. Kvalitetstid kaller jeg det! Ellers så har vi hatt flere kvelder der Mamma og Pappa har bysset på meg rundt i leiligheten. Det dem ikke har skjønt før nå er at jeg ikke er så fæn av sånn byssing. De trodde nemlig at jeg hadde vondt i magen. Plutselig en kveld skjønte dem derimot at det var ikke magen som plaget meg - jeg var rett og slett bare veldig overtrøtt. Etter det er jeg stort sett i seng før Paradise Hotel (heldigvis), og sovner av meg selv i vuggen - glad og fornøyd. Tidligere og tidligere blir jeg lagt for hver dag som går. Mamma tror at hun er lur, men jeg er veldig klar over hva hun holder på med altså. Jeg er uansett lenger oppe enn storebror, så jeg klager ikke. Ved siden av meg i vuggen har jeg en koseklut som Mamma har sprutet litt melk på. Den lukter så godt, så den er god å ha ved siden av meg når jeg skal sove :-)

La meg fortelle dere litt mer om han derre storebroren min. Alle skulle hatt en som han! Når jeg sitter i vippestolen min, vipper han meg ofte opp og ned helt til jeg sovner. Han gir meg også smokken min når jeg vil ha den - og når jeg ikke vil ha den. Ellers så susser han på meg fra morgen til kveld. Han er så glad i meg! Noen ganger kan han bli veldig ivrig, og kanskje glemme at jeg trenger litt alenetid også. Da sier jeg fra, og så kommer Mamma eller Pappa og forklarer han at jeg må få sove litt i fred så jeg kan vokse og bli stor.... Når jeg blir større kan det jo hende det blir omvendt. Jeg har i hvertfall store planer om å gi han minst mulig alenetid de kommende årene :-)


Det var gøy å titte innom dere. Nå vet dere i hvertfall litt mer om meg. Og dere - jeg var på ultralyd av hoftene mine i dag og trenger ikke pute. Alt var tipp topp med meg, men det visste jeg jo allerede! 
Nå har Pappa endelig kommet hjem. Tid for å sjarmere han i senk med smilet mitt ;-)

9 kommentarer:

Tonje sa...

STRÅLENDE bra skrevet, Mia ;) Når du blir større kommer du til å elske å ta lekene til storebror Teo, og pappaen din får bare sette opp strømgjerder rundt huset når du begynner å vimse rundt. For jeg er helt sikker på at frierne vil vimse veldig rundt deg. Ta vare på alle de gode kvalitetstid stundene du får med mamma,pappa og Teo uansett når det er på døgnet. De får du nemlig ikke igjen ;)
Jeg har en niese som heter Mia og dere er absolutt i vakker skalaen begge to ;) Hils mamma fra meg!

Mange klemmer på denne regndagen fra Tonje ;)

Annette sa...

Åh, så koselig :-) Fin hun er.

Cecilie rørvik sa...

Søte søte Mia. Så gøy å høre at alt er så bra med deg og den fine familien din. Hils hun der kule mammaen din. Håper vi hører mer fra deg etterhvert :)

Anonym sa...

godt å vite at du eier null kreativitet og kopierer andre bloggere. Søt bebiS!

Monica Jensen sa...

Hei Anonym,

Godt å se at du ikke står for det du sier og derfor gjemmer deg bak "anonym". Klassisk!

Hvis du tar en titt på samtlige blogger, så er det veldig mange innlegg som havner under samme kategori. Det vil ikke si at man ikke eier kreativitet selv, men man blir inpiserert eller man tenker i samme baner. Denne gangen ble jeg inspierert av Marlen/Lykkemamma når det kom til dette innlegget (noe jeg overhodet ikke er redd for å innrømme), men det er da strengt talt mine egne ord i innlegget. Jeg synes det var en fin måte å fortelle litt om Mia.

Ganske mange bloggere har gjort dette opp gjennom årene. Jeg har vel gjort det med Teo også når jeg tenker meg om, da han var litt eldre enn hva Mia er. Hvis du skal stemple meg som en "hermegås" bare fordi vi er flere som har valgt å lage et innlegg fra barnas perspektiv, må du gjerne det - men da er vi ganske mange av dem i bloggverden!

Hvis jeg hadde eid NULL kreativitet tror jeg ikke at bloggen min hadde overlevd disse årene, men det er godt å høre din sterke mening, ANONYM :)

Monica Jensen sa...

Annette:

Takk for det <3 Jeg er selvsagt enig. Helt forelska er jeg :)

Monica Jensen sa...

Tonje:

Du er bare GOD <3 Og du har helt rett i det du skriver. Man får aldri denne tiden igjen, og det går ALT for fort!

Stor klem tilbake til deg og dine <3

Monica Jensen sa...

Cecilie:

Søta <3 Takk for en koselig kommentar! Jeg blir alltid så glad når du legger igjen en kommentar her :)

Ha en fortsatt fin dag. Kanskje det kommer flere innlegg fra Mia eller Teo, vi får se ;)

Stor klem

Véronique sa...

Herlig Mia ♥

Veldig bra skrevet :)

Klem