tirsdag 28. mai 2013

Nyt hvert øyeblikk

Visste du at du vil skifte bleie på barnet ditt omtrent 4500 ganger? Derfor er det viktig å sette pris på den tiden med barnet ditt. Gjør det til en kosestund, fremfor en plikt. Det føler jeg at vi er flinke til her hjemme!


Begge barna mine har elsket å ligge på stellebordet. Det har derfor blitt vår tid. Hele verden stenges ute, for på badet er det bare oss to. Mia spreller med armer og bein, hun "prater" og hun smiler de vakreste smil til meg. Fokuset mitt er kun vendt mot henne. Det er ikke sjelden vi bruker tid på stellet - nettopp fordi det er så hyggelig. At hun får luftet den lille stumpen sin litt er jo bare ett ekstra pluss :-)


Nå er jeg så heldig at jeg får kjøre i gang en konkurranse i samarbeid med Libero. De ønsker å fokusere på kosen som faktisk kan følge med et bleieskift. Jeg "etterlyser" derfor tips og råd fra dere, kjære lesere, om hva man kan gjøre for å gjøre et enkelt bleieskift til en hyggelig stund med barnet sitt. Gi meg deres erfaringer. Den av dere som deler det beste tipset (eller tipsene) vinner flere fine produkter fra Libero. 


Håper det er flere av dere som vil delta. Jeg gleder meg til å lese deres tips og erfaringer :-)

6 kommentarer:

Tonje sa...

Hei :) min beste erfaring var å flytte stellematta fra stellebordet og over i sofaen/senga. Da kunne vi ligge der etterpå og ikke stresse,men kosepludre. Ellers har en tørr vaskeklut til å smake på , kremtuber til å kjenne på og en liten bamse som bare er til stell vært med på å gjøre stelle situasjoner mere gøyale her i heimen ;) ha en fortsatt fin uke ;) klem fra Tonje !!!!

Linda sa...

Den beste tiden vi har på stellebordet er på kveldstid. Da har vi god tid for de andre er i seng. Mitt beste tips fikk jeg på nyfødt intensivt da vi fikk et veldig prematurt barn i våres. Mange lager et lite "rede" i senga for at barna skal være trygge når de sover. Gjør det samme på stellebordet. Surr noen hånkler rundt i en runding og legg et lite hånkle oppå. Så blir det lunere og tryggere. Har du tørketrommel kan du varme hånkler før spesielt bading. Det er kjempe deilig. Og bruk 2 hånkler etter badestell. 1 til å tørke av det meste og så et nytt tørt et. Nyfødte spesielt blir fort veldig kalde. Ha også alt i nærheten så du slipper å avbryte og forstyrre midt i stellet. Planlegg litt i forkant ;)

Iris sa...

Når jeg skifter bleie på minitrollet pleier jeg alltid og la han få ligge en stund å lufte seg litt før vi tar på ny bleie. Vi har et Bilde med mye mønster hengende på den ene siden som han liker veldig godt å se på, da ligger han litt mer i ro også. Og så tuller vi alltid mye, ler og koser oss. Jeg har stellematten mot meg slik at vi får god øyekontakt og kan prate sammen. Nå som han er 6 mnd og helst vil rulle rundt på magen er det greit å ha noen spennende ting tilgjengelig som han kan bite på. Baby tannkosten er en stor hit! :)
Og så er selvfølgelig myke håndklær best å ligge på. Kommer virkelig til å savne bleiestundene når han blir større, selv om det ikke alltid er like kjekt verken for mamma eller mini..

Elisabeth sa...

Jeg elsker de gangene jeg får mulighet til å skifte bleie på lille jenta til kusina mi. Da får vi være helt alene og tulle og kose oss. Jeg pleier å ta av bleien og la hun lufte seg litt mens vi øver på nese, øyne, munn og ører. Jeg spør hvor ørene hennes er og hun blir så stolt når hun peker på dem og jeg klapper og roser henne. Vi snakker sammen (altså jeg snakker og hun pludrer) og hun smiler og ler. Det er så deilig å se den lille jenta lyse opp når hun ligger på stellebordet og sparker med bein og veiver med armer.

Nå har hun også begynt å strekke seg etter meg når hun skal skiftes på. Det er så koselig at det med stelling og bleieskift har blitt vår lille kosestund.

Anonym sa...

Enkelt og greit pleier jeg å bytte bleie og klær i sengen vår eller i sofaen. Da kommer vi så mye nærmere og det er lettere å bruke mer tid syns jeg. Lillemor (som bare er 2 uker i dag) elsker å ligge uten klær i varmt rom, så da kombinerer jeg det med masse kos i senga eller sofaen og bleieskift :-)
Nyyyyyter tiden med bleieskift, da jeg med en jente på snart 4 vet jeg kommet til å savne bleieskift når den tiden er forbi.

Vi er heldige som har så herlige barn, Monica! :D

Carina

Natalie sa...

Jeg har en datter som er 11 uker :) Har helt fra hun ble født prøvd å gjøre de samme tingene på stellebordet :) Vi har stellebordet stående slik at jeg står ved fotenden, på den måten får vi god øyekontakt :) Noe som er uvurderlig i en stellesituasjon, mener jeg! Jeg bruker alltid å la henne ligge litt å lufte seg uten bleie, da smiler hun fra øre til øre :) Bruker også å synge Bæ, bæ, lille lam ofte dersom hun er i godt humør (noe hun som oftest er) :) Noe annet vi gjør når vi er ferdig med stellet er å tøyse i speilet :) Dette har vi begynt med nå de siste ukene :) veldig gøy synes både jeg og jenten min :)