mandag 17. juni 2013

Når man er borte fra babyen // amming

Jeg har fått et spørsmål fra en leser om hvordan jeg gjorde det i helgen, i forold til amming, pumping, osv. Jeg skriver derfor et eget innlegg om akkurat det. Det kan jo være flere lurer :-)

Da vi hadde barnevakt over natten i helgen, hadde jeg brystpumpen med meg i veska. Det var et must, for jeg ville ikke risikere å miste produksjonen i fordel for én kveld med morro. I tillegg er det absolutt ikke godt med brystspreng. For ikke å snakke om at jeg fortsatt er redd for å utvikle brystbetennelse igjen hvis jeg får tette melkeganger. En god pumpe er derfor alfaomega! 


Jeg ga Mia mat før vi dro fra mamma litt over klokken 19. Ellers fikk hun utpumpet morsmelk som jeg har hatt lagret i fryseren. Jeg har flere liter med morsmelk i fryseren, sånn i tilfelle. Greit å ha!
Jeg pumpet meg før vi dro ut på byen, etter vi kom hjem fra byen og ca hver tredje time fram til vi hentet Mia igjen. På tross av at jeg var flink til å pumpe, gikk produksjonen litt ned. En pumpe stimulerer jo ikke på samme måte som en baby. Det har jeg merket på Mia, for her snakker vi økedøgn. Hun har mer eller mindre hengt i puppen min siden klokken tre i natt. Vi jobber for å få produksjonen opp igjen, og det får vi til uten problemer :-)


Ellers gikk det greit å ha barnevakt. Mia sleit med å finne roen på kvelden, men var ellers blid og fornøyd. Hun sov seg gjennom hele natten og formiddagen. Hun var med andre ord ikke spesielt krevende ;-) Jeg kjente at det klødde i hele kroppen min etter å hente henne så fort jeg våknet søndag morgen. Men så er det jo greit å dusje av seg gårsdagens fyll, skifte på sengetøy og ikke minst bli hundre prosent klar i topplokket før man drar videre for å hente babyen sin. Misforstå meg rett, jeg tok det særdeles rolig på alkoholfronten lørdag kveld, men når man ikke har drukket på ett år merkes det godt på formen dagen derpå!

Vel, det var en liten oppsummering med hvordan jeg gjorde det når det kom til pumping og barnevakt. Det gikk så fint så. Hovedtipset er at du ikke bør skippe pumpingen, for da gjør du deg selv en bjørnetjeneste. Jeg fikk kanskje ikke sovet sammenhengende (slik jeg hadde trengt), men jeg forhindret trøbbel på ammefronten nå i senere tid :-)

Ingen kommentarer: