tirsdag 30. juli 2013

New in // Vaksinasjonsdag

Det er viktig å unne seg litt nytt i ny og ned. Eller hva? Jeg føler jeg er ekstra flink til akkurat det (...) - når jeg føler lommeboka strekker til vel og merke. Spesielt nå etter fødselen har jeg hatt behov for å "fornye" meg litt. Mye av det gamle sitter jo ikke slik det en gang gjorde. Et nytt smykke fra snö of sweden og en ny bukse fra gina tricot ble med meg hjem her om dagen. Det bare hoppet ned i bæreposene og la seg under vogna til Mia - helt av seg selv. Nå kan høsten bare komme (tuller!), for nå har jeg buksa klar, som kommer garantert til å bli brukt opp utover høsten og vinteren. I love it!

Det var sånn jeg så ut på formiddagen i dag. Nye jeans og nytt smykke. Minutter senere ble jeg gulpet ned, og genseren og smykket ble erstattet med en lett og ledig t-skjorte. Det enkle er ofte det beste, er det ikke? Gulp i håret og på klærne er som regel en del av antrekket her hjemme forresten. Man vender seg fort til det ;-)
Ellers var det vaksinasjonsdag i dag. Grøss og gru, det er aldri noe å rope hurra for. Hun skulle egentlig ta den da hun var 3 måneder, men siden vi har vært så mye på farten i sommer, utsatte vi den til nærmere 4 måneder. Det var helt greit synes jeg. Hylet som kom da den første sprøyta ble satt, har jeg aldri hørt makan til. Stakkars lille jenta mi. Da er det forferdelig å vite at hun snart skal bli stukket i det andre låret - og at sprøyte nummer to er enda vondere. Hun gråt så sårt og tittet på meg med store bekymrede øyne. Man føler seg litt som den "store slemme mammaen", men jeg synes det er viktig å følge vaksinasjonsprogrammet, så noe annet var ikke et alternativ. Fælt der og da er det uansett!

Jeg fikk også veid henne. Jeg har vært så spent på hvor stor hun har blitt. Lettvekter som hun er, veier hun ikke mer enn 5,5 kg. Det er ikke så mye når man er 17 uker gammel. Til sammenligning veide storebroren 6kg da han var 2 måneder gammel. Overrasket er jeg derimot ikke. Hun har alltid vært liten. Det viktigste er at hun følger sin egen kurve :-)

Nå våkner Mia til på soverommet hører jeg. Kosetid. Den ellers så tilfredse jenta mi er ikke helt seg selv i dag, stakkars, og da er det ekstra godt i armkroken til mamma.

Ha en fortsatt fin dag :-)

7 kommentarer:

Linn sa...

Så flott smykke :) Jeg hadde og ett behov for fornying etter fødselen.
Isj nei vaksinene er aldri gøy :S Håpe hun slipper unna bivirkninger ♥
Vet alt om liten bebis,Majken min veide 5.9 da hun var 6 mnd.

Monica Jensen sa...

Takk :) Det har jeg siklet på lenge. En venninne har ett i rosa, og det er knallfint!

Det er nok ikke uvanlig med behov for litt nytt etter fødsel. Jeg handler meg litt nytt nå og da med veeldig god samvittighet ;)

Oi, da var hun liten, ja :) Heldigvis har ikke størrelsen noe å si, så lenge de er fornøyde og følger sin egen kurve :) Synes Mia er helt perfekt jeg :D

Linn sa...

Hun har vært under alt av persentiler og kurver hele veien,vært innlagt og tatt mye tester:/ Fortsatt under utredning,venter på ny sykehustime. Alltid slitt med mye magevondt. Men hun er ei glad og kvikk jente :)
Ja jenta di er heelt perfekt ♥ Gøy å lese om dere på Babyverden.

Elisabeth sa...

Litt gulp gjør da ingenting, alt kan vaskes ikke sant? ;)
Bra at du passer på å fornye deg litt etter en fødsel. Du ser helt nydelig ut, tobarnsmor og greier!

Monica Jensen sa...

Linn:

Huffda, det hørtes ikke bra ut. Håper dere finner ut av det snart. En tapper liten jente da, som holder smilet på plass <3

Så du fødselshistorien på Babyverden? Jeg visste jo at den kom i juli, men skvatt som bare rakkern når jeg så linken på facebook :D

Monica Jensen sa...

Elisabeth:

Nei, litt gulp har aldri skadet noen. Nå har det blitt en del av antrekket føler jeg :P Så lenge det ikke er sprutgulp da - da kan det fort bli litt i overkant ;)

Jeg føler det er viktig, og vel fortjent etter fødsel :) Tusen takk, det var innmari hyggelig sagt <3

Linn sa...

Hehe,ja så det på sida dems på Face ;) Flott historie!!