fredag 23. august 2013

Balsam for sjelen

Jeg er på jakt etter balansegangen mellom for lite og for mye trening. Den det visstnok er så vanskelig å finne. Hittil denne uken har det blitt 3 x powerwalk og 1 x pilates. Én ting er i hvertfall sikkert, og det er at det er balsam for sjelen. Målet er forresten 3 x powerwalk og 2 x pilates per uke. Jeg tror det er en god start for meg.


Over til balsam for sjelen igjen.. Akkurat på disse turene kobler jeg av. Alt som må gjøres, burde gjøres og skal gjøres, forsvinner. Skuldrene synker med flere hakk. Nakken blir mindre smertefull. Jeg kobler rett og slett av. Akkurat da tror jeg at jeg bare kunne gått og gått og gått. Det er deilig å kjenne at den litt for vonde og anspente kroppen min slipper litt taket. Det er faktisk fantastisk! Hjem kommer en fornøyd og glad kjæreste, med en ekstra dose overskudd. Vinn/vinn for absolutt alle parter!

I går måtte jeg dra meg selv til Avancia. Pilates hadde jeg bestemt meg for, og pilates skulle gjennomføres. Hvorfor så jeg på det som et ork? Jeg hadde glemt hvor mye jeg digger akkurat sånn type trening. Tiden flyr og jeg koser meg. Alle andre stenges ute, og det er kun meg selv og min egen kropp som står i fokus. Fokuset på å få til øvelsene riktig, slik at kroppen på sikt forhåpentligvis kan jobbe litt med meg istedet for mot meg. Det var en sprudlende og glad mamma som plukket opp barna på barnepassen etterpå skal jeg si dere. Jeg gleder meg allerede til neste time :-)


Da jeg var sykmeldt i fjor våres blogget jeg mye om trening, noe jeg til tider fikk litt refs for. Dette var jo ikke en treningsblogg, det var en mammablogg. Vel, dette er en blogg om mitt liv - med alt det innebærer. Jeg lover og ikke ta helt av nå som jeg så smått har begynt igjen. Samtidig må jeg innrømme at det hjelper på motivasjonen å skryte litt av seg selv. Fuck janteloven - jeg fortjener å klappe meg selv på skulderen innimellom. Hvis det gir en liten ekstra boost til å komme meg på trening eller lette på rumpa en sen kveld for å komme meg ut på tur, så er jo det helt herlig. Kanskje jeg på veien motiverer noen andre enn meg selv til å gjøre det samme. Jeg vedder lilletåa mi på at det er ikke bare min kropp som har godt av litt trening. Vil du trene hele kroppen, så anbefaler jeg pilates. Virkelig. På det varmeste. 

Nå skal jeg slenge meg rundt. Teo skal på kontroll hos øre-nese-hals. Ellers i dag skal dagen bare nytes med nære og kjære. Det er fredag, folkens - og jeg er i et humør som passer denne dagen ypperlig :-)

2 kommentarer:

Sofie sa...

Skriv om treningen din du, jeg heier på deg !! Skryt hjelper, det gir motivasjon, basta-bom!! Heia heia!! (Pluss at det gir mange andre motivasjon til å trene også) (fulgt deg en evighet, men først nå jeg kommenterer :O.. ) lykke til vidre ;D

Cecilie rørvik sa...

Skryt i vei:) liker at du forteller om trening!:) motiverer meg til å komme meg ut selv! Fuck janteloven! Det er jo misunnelse i såfall!!:)