torsdag 15. august 2013

Jeg er tom for kaffe

Jeg mener å huske at jeg skrev i går kveld at søvn var akkurat det jeg trengte nå. En god natt søvn, slik at jeg var uthvilt til en dag hjemme med mine to barn. Når skal jeg lære?! Prater man om søvn, så jinxer man det. Akkurat dét slår aldri feil!

instagram @monix87
Hils på Monica. Klokken åtte i dag tidlig. Etter en halvtime(!) med søvn. 

I natt fant barna mine ut at de skulle kline til med litt skikkelig nattevåk. Sist de hadde en sånn natt, var natten før forrige planleggingsdag. Pussig nok. Jeg tror det er fordi de gleder seg så himla mye til en skikkelig hjemmedag med mamma, at de rett og slett ikke klarer å sove. I natt snakker vi overlapping på høyt nivå. 

Da vi skulle legge oss, våknet Mia. Hun var sulten. Vanligvis våkner hun én gang i løpet av natten, men det er først etter vi har fått sovet noen timer. Da hun forsvant inn i drømmeland igjen, våknet Teo. Jeg ble liggende en halvtime i sengen hans for å roe han ned. Etterhvert smøg jeg meg tilbake til senga mi og fikk blunket litt med øynene. Det var derimot kjapp blunking, for det tok ikke lange tiden før Teo kom inn i senga til oss. Med dårlig rygg og med et intenst behov for søvn, klarte jeg selvfølgelig ikke sove på så trang plass. Det gjorde ikke sønnen min heller, og det var jo en medvirkende faktor til null søvn på hu mor, for å si det sånn. Han strøk meg over ansiktet, gnukket beina sine inntil mine - ja, var generelt en skikkelig kosegutt. På dette tidspunktet var det ikke akkurat kos jeg trengte, og etter en god stund med ansiktspelling begynte tålmodigheten å ta slutt. "Teo, ikke ta på meg eller prat til meg, nå skal vi sove!" Ut av rommet forsvant en liten gutt, med verdens lengste underleppe. Igjen satt jeg, med dritdårlig samvittighet - uten engang å vite om jeg burde ha det? Kanskje litt typisk mamma. Nicklas gikk etter han, og ikke lenge etterpå sov han søtt i sin egen seng. På dette tidspunktet var klokken fem.

 Da Teo omsider sov, knirket lille frøken fryd i vugga. Klar for nattens andre måltid (wtf?). Jeg hentet flaske og fikk matet Mims. Halv seks sov hun igjen. Nå hadde jeg kanskje en hel time - eller hvis jeg var heldig - to timer til å bli skikkelig uthvilt på. Klarte jeg å sove? Nei. Nå var jeg så overtrøtt at jeg visste ikke om jeg skulle le eller grine. Ingen stillinger var gode og jeg lå bare og ventet på at en av ungene skulle våkne igjen. Omsider sovnet jeg, men det tok ikke lange tiden før jeg ble vekket av vekkerklokken til Nicklas. Hipp hurra! Da han sto opp, våknet Mia igjen, og minutter senere kom Teo tuslende inn. GOD MORGEN!

instagram @monix87
Så i dag er jeg altså mer uthvilt enn noengang, og er klar for å gripe dagen og alt det der. Tom for kaffe er jeg også. Jeg går på autopilot og ungene er skikkelig happy, så foreløpig går det greit. Inni meg hender det at jeg sutrer litt, men så smelter jeg av synet av mine barn, og det gir jo litt motivasjon til og ikke sovne stående de neste fem minuttene - til tross for at det gjør vondt i øya :-)

En god natt søvn, sa du?

7 kommentarer:

Tone sa...

Jeg var så utrolig forberedt på våkennetter når jeg fikk baby i juni, men har ikke opplevd en eneste en siden jeg kom hjem fra storken! Men de dukker nok opp når jeg minst trenger det... kanskje dagen før en forelesning, eller dagen før dåpen? hehe:)

Monica Jensen sa...

Mia har vel egentlig ikke hatt noen våkennetter. Hun har sovet godt helt siden hun ble født, men når man har to og de overlapper kan det fort bli en lang natt ;) Teo har nemlig hatt mange våkennetter opp gjennom åra, og en sjelden gang har han det fortsatt - sånn som i natt. Og når hun våkner da både før og etter han for mat, blir natten veeldig lang ;)

Nyt det :) det kan jo hende du slipper unna :)

Helene G.K sa...

Oh, i feel you!!! Vesla mi på snart 5 uker, har våkenperiode fra ca 22 til 01.30 omtrent hver kveld.Og det er akkurat i den perioden jeg og samboer er som trøttest og vil legge oss for natta. Hun har to måltider etter dette. Ca hver 2,5 til 3.time. Tror jeg aldri kommer til å klare å venne meg til så oppstykket søvn...Og det rare er, ved første nattmåltid er jeg ikke så veldig trøtt, men jeg blir trøttere og trøttere uttover morran. Kl 10 er jeg helt zombi.Dette er io helt normalt, men jwg lengter SÅÅÅ til en hel natts søvn!

Hanna sa...

Haha, nei, søvn er hellig og bør aldri snakkes om! ;) Søte barn da, greit å være trøtt sammen så blide fjes :D Her kom eldste opp tidlig på morgenen for å høre hva vi skulle finne på i dag siden begge barna var hjemme... Det er spennende med hjemmedag, altså!

Anonym sa...

Monica, hvordan får du lagt vesla de til å sove 18:30 på kvelden? Min sønn er noen uker eldre en Mia og her er det sånn: våkner 07:00 sover etter 2 timer, sover ca 1 time så våken 2 timer og sover 1, 5 time ca så sliter vi og legge han etter 2 timer igjen men blir dødstrøtt etter 2, 5 -3 timer (ca kl 17) og da sover han 1 time... og da er han våken til 21:00 tiden :/ bah.. vil ha han i seng til 19. Når han bare sover 2 ganger om dagen (har testet d) så sover han ennå dårligere om natten... våkner 05; 00 istede for 07 og er urolig hele natta.... hvor mange ganger om dagen sover mia?? Og hvor lenge ca hver gang??

Monica Jensen sa...

Jeg har laget et eget innlegg som jeg skal publisere nå, men for meg synes jeg det kan tyde på at han er overtrøtt. Hva med å legge han før han viser tydelige tegn på at han er trøtt på dagtid? Da også du kanskje får justert duppene hans til litt tidligere på dagen + at han kanskje også sover lenger per soveøkt. Søvn avler søvn. Lykke til <3 Får håpe du finner noen flere råd som kan fungere i innlegget mitt :)

Julie sa...

Teo og Mia ser veldig fornøyde ut på nederste bilde hvertfall! Hihi. <3