fredag 30. august 2013

Når den minste er syk

Når jenta med det store smilet og det gode sovehjertet plutselig har en natt der hun ikke finner roen og geipen er mer framme enn smilet, forstår hvem som helst at hun ikke har det helt bra. Etter en uke med snørrete nese, var det ingen tvil om at det hadde satt seg i ørene hennes. I og med at Teo er et "ørebarn" ser jeg fort de typiske tegnene for ørebetennelse. Var jeg nær øret hennes, kom den såreste gråten. Det er så ekkelt når de aller minste er syke, for de kan ikke fortelle selv hva som plager dem - man må bare gjette seg fram. Heldigvis er ørebetennelse som regel veldig lett å fange opp! (Tips: dra forsiktig i øreflippen - viser barnet ubehag er sansynligheten stor for at han/hun har fått ørebetennelse).


Jeg bestilte legetime, og mens vi ventet på legetimen her hjemme, bar jeg meg ihjel med en alt for lei seg liten jente på armen. Til slutt dryppet jeg litt aloe vera-gel i øret hennes. Tydeligvis lindret det, for da kom smilet på plass igjen. Hun klarte til og med å ligge på babygymen mens mor fikk kledd på seg (å ligge flatt er ikke godt når ørene verker). Når vi omsider kom oss til legen, fortalte jeg at jeg hadde tatt aloe vera i øret hennes. Legen utbrøt: "Så braa! Fortsett med det. Aloe vera er jo betennelsesdempende!" Vi ble enige om at jeg skulle fortsette med aloe vera et døgn til, og så se det an. Resept på antibiotika venter på apoteket, men det både håper og tror jeg at vi slipper å ta ibruk. 

Nå har hun funnet roen i vugga si. Hun ligger mer eller mindre i nedoverbakke. Det hjelper på! Usj, det er ikke noe gøy med syke barn - uavhengig av alder på barna. Dessverre går vi inn i den tiden av året nå. Høsten. Det er i hvertfall den årstiden Teo har vært mest plaget med både det ene og det andre!

Har du noen gode råd når det kommer til ørebetennelse?
Foruten om hodet hevet og flittig bruk av saltvann og nesesuger?

2 kommentarer:

Véronique sa...

Stakkar lille Mia :(
God bedring til henne :)

God helg!

Fru Jacobsen - Kone og Mamma til 3 sa...

Masse god bedring til minstemor. Her er det de to store som er litt tufse, med litt vond hals og slimete :( Håper ikke det smitter over på minstemor.