lørdag 24. august 2013

"Pottetrening" // Bebis 4,5 måned

Jeg føler jeg har skrevet akkurat dette før, men here it goes igjen: dette innlegget skal handle om bæsj. Dere er herved advart ;-)

Det er flere som har spurt meg hvordan jeg får til kombinasjonen bebis og toalett. Som jeg skrev i forrige innlegg - uten å "pakke det inn" - bæsjer min 4,5 måneder gamle bebis i do. Det har hun gjort i litt over én måned nå, og på denne tiden har hun kun hatt tre "uhell" i bleien, og det har vært under bilturer. Tja, for å være helt ærlig er det ikke et veldig stort prosjekt, og det er heller ikke noe som tar opp mye tid. Jeg trenger ikke å se etter tegn eller "lese" hun. Det er med andre ord mye lettere enn å skifte en drittbleie, for å si det sånn ;-)


Da vi kun benyttet oss av bleia, gikk det veldig mange dager mellom hver bleie. Jeg merket at hun måtte, men at det samtidig virket ut som hun ikke ville. For moroskyld satte jeg hun på do. Utrolig nok virket det ut som at hun forsto hva hun skulle gjøre der, og minutter senere var oppdraget gjort. I de kommende dagene satte jeg hun på do 2-3 ganger om dagen. Hvis hun måtte bæsje, bæsjet hun i løpet av kort tid. Måtte hun ikke bæsje, ble hun fort utålmodig. Enkelt og greit.

Nå som hun har bæsjet på do i over én måned, har vi faste tidspunkter for toalettbesøk. En eller annen gang mellom 10 og 13. Helst så tidlig som mulig mellom disse klokkeslettene, for hun venter til hun blir plassert på do altså. Er mor for treig, kan Mia bli litt oppgitt. Så i går testet vi ut toalettet på venterommet hos tannlegen. På dåpsdagen ble toalettet i kirken brukt. Helt genialt, for på den måten får vi ikke "overraskelsesbleier" når det passer som verst - som for eksempel under gudstjenesten i kirka ;-)


I dag måtte hun ikke på do på formiddagen, til en forandring. Derfor satte jeg hun på do før leggetid. Da kom det. Det er altså ikke mer hokus pokus enn det. Folk måper når jeg nevner det, men det går rimelig lett for seg. Hadde det krevd mye tid, og mange runder på toalettet i løpet av en dag, så hadde vi muligens benyttet oss av den tradisjonelle bleien. Nå derimot er dette det beste alternativet for oss alle - og da spesielt for Mims, som sitter plassert på do, og er hakket stoltere enn en hane over vel gjennomført jobb. Storebroren i hus synes det er ganske imponerende han også ;-)

Jeg har derfor ikke et fasitsvar på "hvordan få babyen din pottetrent". Her har det egentlig bare gått av seg selv - og tro meg, jeg er like overrasket som alle dere andre. Det er jo ikke akkurat normalt ;-)

4 kommentarer:

Guro sa...

Så moro å få det til da :) Jeg er fryktelig nysgjerrig på hvordan du faktisk gjør det jeg da. Tenker at ikke alle stillinger man holder bebis i er like behagelige :)

Monica Jensen sa...

Hvis du har barn, så har du sikkert holdt barnet ditt med ryggen inntil magen din, og armene dine under knærne på barnet - slik at rumpa henger og barnet får press på magen sin? Det har i hvertfall jeg (det eneste som fungerer når hun har hatt mageknip). Sånn plasserer jeg hun på do. Doringen under knærne, rumpa som henger og så holder jeg hun under armene (jeg sitter foran doen, slik at hun ser meg). Hun smiler og er fornøyd hver gang hun sitter på do, så ubehagelig er det nok ikke for henne :)

Anonym sa...

Artig lesning. Men hvis du sitter foran henne og holder henne under begge armene, hvordan gjør du det når hun er ferdig? Klarer bare ikke å se det for meg sånn rent praktisk:P

Anonym sa...

Artig lesning. Men hvis du sitter foran henne og holder henne under begge armene, hvordan gjør du det når hun er ferdig? Klarer bare ikke å se det for meg sånn rent praktisk:P