fredag 13. september 2013

Et hjertesukk på en vond dag

Ved første øyekast kan du ikke se mine smerter. Ikke ved andre øyekast heller. Smertene er på innsiden av kroppen, og er stort sett ikke synlig for mannen i gata. Kjæresten min derimot - han ser det, hver eneste dag. Det er han som smører inn ryggen min med heat lotion hver kveld før jeg legger meg. Det er han som masserer bort muskelknuter i nakken som sørger for en sterk hodepine og vonde armer. Det er han som våkner opp ved siden av meg hver dag, og ser hvordan jeg kjemper den første halvtimen av dagen - i liggende stilling i senga, hver eneste dag. Når jeg våkner opp er jeg så stiv i hele kroppen, at jeg nesten tyr til tårene. Akkurat i dag klarte jeg ikke å holde tårene igjen. Å snu seg i senga er et prosjekt. Nakken er så stiv at jeg ikke klarer å snu på hodet, fingrene og knærne er ømme og ryggen er smertefull. Jeg føler meg som en krøpling hver jævla morgen!


Enkelte dager spretter jeg ut av sengen. De dagene går det kun på viljestyrken - og kun det. Barna er drivkraften min. Det er ikke alltid de har like stor tålmodighet, slik at de kan vente på at mamma skal få samlet kroppen før hun tar steget ut av sengen. Utover dagen går det gradvis bedre. Kroppen mykner opp når jeg er i bevegelse, og nettopp derfor er trening så viktig. Utover kvelden igjen stivner kroppen til, og flere kvelder sitter jeg med skuldrene inni øra. Det føles hvertfall sånn. Da er det ekstra godt med et varmt avslappende bad - gjerne med min kjære. 


Jeg prøver og ikke være en belastning for han. Han sier at jeg ikke er det. Samtidig er han nok litt lei av å høre meg spørre "Kan du være så snill å massere nakken min litt?" på syvende dagen på rad. Jeg prøver å gi tilbake, for det er jo klart, et liv med håndball har satt sine preg på kroppen hans også. Av og til ler vi, der vi sitter, to 25-26åringer, i to 80åringers kropp ;-) Han har dog blitt mye bedre etter at han begynte å drikke aloe vera. Jeg venter enda, men jeg har trua. Å sovne med heat lotion på kroppen og starte dagen med heat lotion på kroppen, er i hvertfall veldig lindrende!

Nå skal vi i tillegg teste ut et nytt produkt. Argi+. Jeg skal fortelle mer om det senere. Nå er det en liten frøken som vil ut av pysjen, få vasket bort grøtrestene fra de bløte kinnene og starte dagen for fullt. 
Ha en fin dag!

Ingen kommentarer: