lørdag 14. september 2013

Han og henne


Hun kaster lange blikk etter han. Ser han på henne, smiler hun. Han smiler også, hvis hun ser på han. Han er ikke lik de andre menneskene som bor her - de som kaller seg mamma og pappa. Han her er annerledes, prater på en morsommere måte, ler nesten hele tiden. Hun ser på han og tenker: "Den fulle dvergen der er såå morsom!" Ja, det er absolutt det hun tenker, der hun beskuer han hoppe rundt i stua. Hun klarer ikke ta blikket fra han. Det er ingen tvil om at han er en fascinerende type!

Han prater høyt, sliter litt med å uttale bokstaven "R", og tuller noe innmari. Bortsett fra når han sitter med iPaden i fanget. Da er han rolig. Da forsvinner blikket hennes også - fra han og over på iPaden. "Den lysende plata der skal jeg ta over snart - bare vent!" Hun lener den lille kroppen sin over han, begynner å klø med fingrene. Det er ikke vanskelig å se hva hun er ute etter. Hun vil ha det han har. Det blir garantert ikke siste gangen. 

Han nyser. Hun ler. Han sprerrer opp øynene. "Genialt. Jeg er genial!" Han går bort til henne, og lager nyselyder 3,2 millioner ganger på rad. Hun ler like mye hver gang. Det er ingen andre som kan få hun til å le på akkurat den måten. Det er noe helt spesielt med han - den fulle dvergen som lager liv i leiren.

Det er vanskelig å sove, når hun hører alle lydene han lager i stua. Han bråker ikke spesielt mye akkurat da, men hører hun at han prater, så er det nok. Hun ligger i sengen og titter rundt seg med store klinkekuler. "Hvor er han? Spretter han opp foran meg snart? Driver han med den lysende plata mi mon tro? Hvor er han?" Selvfølgelig tenker hun det. Innimellom titter hun på han med et småbekymret blikk. Selvom han er den kuleste på jord - ja, det må han jo være - så er han også litt uforutsigbar. Litt voldsom. Da er det godt at mamma og pappa er i nærheten, slik at ikke hun må ha kontroll på han alene. Det er nemlig en håndfull for en liten bebisjente på fem måneder. Han hopper foran henne. Hun smiler stort. Titter bort på mamma. "Måtte bare sjekke at du var her!" Så titter hun tilbake på han, og hikster av latter!

Storebror og lillesøster 

2 kommentarer:

Hild Frøya sa...

Så søtt innlegg. Sånn føler vi det er her også :-)

mina sa...

du skriver så braa :)