fredag 27. september 2013

Hun kommer hjem

I August pakket hun kofferten og flyttet avgårde. Tanta. Lillesøsteren. Spesielt Teo synes det var tøft at tante skulle flytte bort for å gå på skole. Hvem skulle passe på henne da? Hadde han ingen tante mer da? Det var mange tanker som surret rundt i hodet på fireåringen min, og jeg prøvde å forklare så godt jeg bare kunne. Vel, i dag kommer hun hjem på ferie. Barna og jeg skal stå klare på stasjonen for å ta hun i mot om få timer. Teo vet ikke at tante kommer hjem. Tidenes fredag tenker jeg vi kaller dette!

Ettermiddagen skal tilbringes hjemme hos mormor med familie. Det gleder jeg meg til. Det er fortsatt noe av det beste som finnes - å dra hjem til mamma på middag. Spesielt når jeg nå har to unger. Med tanter, onkler og besteforeldre til stede rekker jeg å puste mellom klokken fire og sju. Vanligvis går det i ett, og når ungene sover senest i åtte-tiden, rekker jeg å trekke pusten for første gang på tre-fire timer ;-)

Tante og barna. Det aller første møtet mellom storebror og lillesøster. Han ville ikke komme ut fra badet på sykehuset, så lillesøster måtte inn på badet sammen med tante og hilse på han der. Han fikk gi henne smokken som hun ikke ville ha, og det var en bitteliten icebreaker. Noen dager senere var hun myye kulere!

Når jeg er hos mamma, koser Teo seg med onkelen sin, og Mia flyr fra fang til fang. Jeg får drukket kaffen min mens den enda er varm, og hatt en samtale med andre voksne mennesker. Helt herlig! Enda bedre er det når kjæresten får mulighet til å være med dit, noe han gjør i dag. Isabelle og Nicklas har et godt forhold - de oppfører seg mer eller mindre som søsken - så det er alltid morsomt å være vitne til deres gode ord om hverandre og ertende påfunn! At kjæresten kommer overens med familien min, er så ekstremt viktig - og jeg er så takknemlig for at han føler seg så "hjemme" med dem og tør være seg selv!

Nå får jeg kaste meg rundt. Vi skal jo straks avgårde for å hente Tante Pose!

Ingen kommentarer: