onsdag 18. september 2013

Hvem er morsomst?

Det var en periode jeg var den klare favoritten her i hus. Mia trengte mammaen sin, og ville helst kun være i mamma sine armer (fordelen med å ha pupp...?) Pappaen i hus syntes dette var litt sårt. Han følte seg som en fremmed hver gang han holdt henne og hun hylte høyt, for deretter å roe seg så fort jeg tok over (win!) Jeg trøstet han ofte med at "..bare vent, hun kommer til å bli en skikkelig pappajente!" Jeg tror faktisk at jeg har hatt rett ;-)

Gjett hvem hun ser på? Pappaen sin vel...

Når hun skal sove, så er mamma fortsatt favoritten. Allikevel er hun bare ett stort smil hver gang hun får øye på pappaen sin. Er han i rommet, er han blikkfanget. Da er det plutselig jeg som må "kjempe" litt for oppmerksomheten. Hvorfor det plutselig har snudd, aner jeg ikke? Det er uansett fint å se at båndet mellom dem blir sterkere og sterkere for hver dag, til tross for at de ikke ser hverandre så alt for mye i hverdagen på grunn av håndballen. De har dog "far/datter"-stunder. Det har blitt en tradisjon å hilse på taklampa på soverommet våres for eksempel. Hun er over gjennomsnittet opptatt av den. Hver morgen så står Nicklas og Mia og ser på den lampa. Hun får lov å ta på den, og med store øyne ser hun på lyset, detaljene og alt som dingler fra side til side når hun dytter på den. Små barn, store gleder ;-)

Det er vel heller ingen tvil om hvem som er morsomst i Mia sine øyne. Det er Teo. Jeg kommer på en god nummer tre (sju)... Bare Teo snurrer rundt i stua, ler hun så trillende og høyt som bare det. Nicklas må legge litt mer innsats i det, men det er fortsatt ikke så mye som skal til før hun ler. Jeg derimot, jeg må kjempe. Virkelig kjempe. Da kommer det en kvart latterkule etterfulgt av et dumt blikk. Jeg har alltid tenkt at jeg er en vanvittig morsom person(!), men dattera mi får meg virkelig til å tvile på meg selv altså... I hennes øyne er jeg mer en flau stand-up komiker som kun ler av egne vitser!

Det minner meg forresten litt om Teo i sine yngre dager. Han hadde noen perioder der han synes mamma var aaalt annet enn morsom. Skikkelig "mamma er teit"-perioder. En episode har jeg fra januar 2011. Det var kaldt og vi hadde trasket rundt på St.hanshaugen litt for lenge. Jeg fant ut at jeg skulle få smilet på plass på min sangglade sønn ved å ta en skikkelig "hode,skulder,kne&tå"-sang. Det slo derimot helt feil. "NEI, mamma! NEI!", hylte han, før han himlet med øynene, kastet smokken og la seg ned på bakken i ren frustrasjon. Da skjønner du at du har failet skikkelig når det kommer til det å være verdens morsomte mamma hvertfall.... Innlegget om den dagen finner dere forresten her. Det han derimot synes var hysterisk morsomt var å se meg sint - de gangene jeg ble det. Da lo han så tårene trillet. Snakk om å ha en sønn som tar meg ordentlig på alvor!


Nå skal jeg gå og få datteren min til å le.. Jeg skal herme etter Nicklas. 
Lykke til, Monica - you´ll need it!

Er det vanlig at pappa og storesøsken er de morsomme i hus? Eller er det bare jeg som tydeligvis er grisekjedelig?

3 kommentarer:

Véronique sa...

Såååååå nydelig Mia er ♥

Teo er en skikkelig tøffing ;)

Nydelige barn har du :)

Klem

Monica Jensen sa...

Takk for det <3 Jeg er selvsagt heeelt enig :D

Linn sa...

Utrolig vakre barn dere har :)
Hehe!
Storesøster leder soleklart her i huset,hun får Majken til å le selv på hennes verste dager.
Men jeg kommer faktisk på 2.plass,juhu!! ;)

Kajsa har alltid vært en pappajente,så håper Majken blir "min" :p