onsdag 4. september 2013

Kongen var her i dag

I dag var Kongen på besøk her i bygda, til tross for/på grunn av (?) at Tomter ikke akkurat er Norges navle. Barnehagen hadde gjort mye ut av det kongelige besøket, og det var stor stas for de små - og flere av oss foreldrene. Når man går hjemme er det gøy å kunne ta del i slike begivenheter sammen med barnehagebarna sine.


Cathrine (mammaen til Felix og Eline) og jeg sto nede ved hovedveien halv elleve. Da så vi barnehagen komme traskende ned mot sentrum. Like etterpå var vi en del av gruppa, og jeg hadde to kjekke prinser og en søt prinsesse til å passe på Mia. Alltid fint med litt trillehjelp :-)


Nede i sentrum kom korpset, drillpiker og flere andre barnehager. Da gikk vi i tog opp mot idrettsplassen, der etterhvert Kongen skulle komme og ulike turn-og fotballgrupper skulle opptre/spille.

 Teo synes det var veeldig stas å ha med mamma og Mia på dette, men samtidig kan det bli forvirrende for en liten gutt. Hvilke regler skal han følge? Barnehagen sine? Mamma sine? Det ble litt tårer, for han ville stå sammen med Mia og meg hele tiden - noe som er nokså naturlig i mine øyne. Etter en liten samtale mellom han og meg forsto han at det var best å stå med de andre barnehagebarna, for ellers ble det urettferdig for dem - men Mia og jeg kom til å stå og følge med, og være i nærheten helt til Kongen kom. Da var det greit, og Teo ble igjen den fornøyde gutten han stort sett alltid er :-)


Da Kongen tok en liten vinkerunde før han gikk inn på selve idrettsplassen, gikk han rett forbi avdelingen til Teo. Da var det én liten en som ropte høyt og tydelig "Hei Kong Harald!". Det var min sønn ;-) Han fikk et vink, litt latter og et stort smil i retur. Stor opplevelse for en pjokk på snart 5 år! Litt stort for mammaen hans også, som så Kongen for aller første gang selv.


Barnehagen dro tilbake til barnehagen der rød løper, pizzasnurrer og dessert ventet - mens Mia og jeg trillet hjem til grøtskåla og kaffekoppen. En nokså lat dag her hjemme. Det trengs etter tre netter med dårlig søvn (kan ikke skylde på unga eller mannen, det er ryggen som krangler hver natt). I ettermiddag skal vi på middag hos mormor/mamma. Jeg gleder meg! Luksus å slippe å lage middag selv på en helt vanlig onsdag altså :-)

2 kommentarer:

Véronique sa...

Det var sikkert stas å treffe kongen :) Hvorfor var han på Tomter?

Monica Jensen sa...

Det lurer jeg også på :P Ingen som har klart å gi meg et ordentlig svar på det ;) Kanskje for å belyse sånne småsteder som Tomter litt. Vet ikke :)