torsdag 12. september 2013

LUS

Du kjenner at du begynner å klø i hodet bare du leser ordet, ikke sant? Lus! Alle foreldre kjenner vel litt på angsten når "luse-varsel"-arket blir hengt opp i barnehagen. Jeg gjør i hvertfall det - og begynner å klø i skrivende stund, bare fordi jeg skriver om det. Jeg har nemlig hatt lus, og det var ikke spesielt kult!

Jeg hadde lus da jeg gikk på videregående. Det var jeg derimot ikke alene om. Hele venninnegjengen min hadde lus. En av jentene hadde fått det fra sin lillesøster, og hodelusa hoppet fornøyd fra hode til hode. Til slutt hadde vi alle sammen det. Dritkult! Samme dag som samtlige fant ut at de hadde det, dro jeg til pappa. Vi stoppet innom apoteket for å kjøpe en lusekam. Da vi kom opp til pappa understrekte han at han kom ikke til å dra ned på apoteket for å kjøpe lusemiddel hvis jeg hadde det. Da fikk jeg vente til i morgen. Minutter senere så vi samtlige lus krabbe rundt på lusekammen (grøss), og 20 sekunder senere hadde min far løpt ut døren og var allerede på vei ned til apoteket. Snakk om å spise sine ord. Det ble lusekur den kvelden gitt!

Har du først lus, så holder det ikke med en liten kur (som forresten tar drepen på håret ditt). Da må alt i huset kokes (eventuelt fryses) - og da snakker vi om alt. Det er et aldri så lite mareritt spør du meg! Så hva kan man gjøre for å forhindre at lusen setter seg? Det har jeg svaret på!

Jeg har nettopp bestilt inn Shampo og balsam fra Aloe vera. Jeg gikk for Aloe Jojoba Shampo (det finnes to andre typer også). Er det én ting lus, flått og mygg ikke liker spesielt godt, så er det aloe vera. I tillegg så legger balsamen en sunn hinne rundt hårstråene for å beskytte dem, og det gjør det vanskelig for lusen å feste seg. Hipp hurra! Fra nå av slipper jeg å klø meg i hjel bare jeg ser ordet lus :-)


Disse produktene har også blitt testet ut på samtlige jegere og deres hunder. Hjortelusa har nemlig vært et problem for de firbente i jaktsesongen. Både lusa og flåtten holdt seg borte fra både de tobente og firbente! Hurra for det!

Bare et lite tips til andre småbarnsfamilier der ute. Lus vil man jo ikke ha!
Ta kontakt hvis dette kan være noe for deg og din familie :-)

Ingen kommentarer: