tirsdag 10. september 2013

To småtroll

Mia ligger på lekematten sin og skravler for full hals. Hun har mye på hjertet denne ettermiddagen. Storebroren hennes, som er ellers helt forelsket i sin lillesøster, kan også merke i ny og ned at Mia sine lyder og konstante behov for oppmerksomhet kan være litt i overkant slitsomt. "Hyyysj Mia" sier en irritert stemme fra sofaen. "Jeg hører ikke tv-en, kan du ikke bare være stille?". Jeg står på kjøkkenet og lager middag, mens jeg humrer litt for meg selv. Ah, den kjente søskenkjærligheten, med gledene og irritasjonsmomentene som følger. Disse to, barna mine, de skal få litt av hvert å bryne seg på i årene fremover. Det er gøy å være mammaen til to småtroll. 


Om hun ble stille? Selvfølgelig ikke. Hun skravlet i vei som aldri før. Teo kan til tider glemme alderen hennes. Da hjelper det å minne han på at hun er en liten baby som ikke forstår så mye. Hun blir fort tilgitt igjen da - til tross for at han ikke hørte hva dem sa på tv-en ;-)

Venninner sa det til meg, at det var helt spesielt å se kjærligheten (og til tider frustrasjonen) mellom sine barn. Lite visste jeg om det, som "bare" hadde ett barn. Nå vet jeg. Å se dem sammen er virkelig prisløst. Jeg gleder meg til årene som kommer :-)

1 kommentar:

Fru Jacobsen - Kone og Mamma til 3 sa...

Her er det også så herlig å se dem sammen alle tre. Jentene har det gøyest sammen. Han på 4 synes at babyen kan bli litt kjedelig :)