søndag 13. oktober 2013

Deilige søndagen ❤

Vi har hatt en god Søndag. Du vet de dagene der du virkelig sitter igjen med en god samvittighet, fordi du vet at ungene har kost seg like mye som deg selv? Sånn har jeg det nå, og det føles så innmari godt :-)


Nicklas dro avgårde til bortekamp tidlig i ettermiddag. Da var det meg og ungene igjen. Hva skulle vi finne på? Mens Mia sov, hentet Teo masse playmo. Vi ble sittende på stuegulvet å leke. Jeg er en leken mamma på mange områder, men jeg har aldri vært spesielt fæn av å leke med playmo og andre ting. I dag gjorde jeg derimot det, fordi jeg så at det gledet han så innmari - og vet dere hva? Det var faktisk ganske alright. Han storkoste seg, og det var det viktigste! Da snuppa våknet, bestemte vi oss for å gå en tur i det fine høstværet. Frisk luft må til for at humøret skal holde seg på topp. Det merkes godt her hjemme hvertfall. Vi var ute og trillet i nærmere to timer, og tok oss goood tid på veien. Da vi omsider var hjemme igjen, fortsatte Teo leken med playmo - og lot lillesøsteren sin få delta i leken. Plutselig hadde den noe utålmodige jenta (for ja, nå er det ikke like gøy å ligge på gulvet lenger) verdens lengste tålmodighet. I over en halvtime lå hun på gulvet og sprellet, mens hun var omringet av de kule lekene til storebror. Kjempegøy. Virkelig toppen av lykke for en liten lurejente! Nå begynner det, tiden da storebror sine leker er morsommere enn sine egne ;-) Det var et par ganger jeg hørte fra stua under middagslagingen: -"Neei, Mia, nå vil jeg ha den motorsykkelen!". Motorsykkelen han ble lei av for over ett år siden riktig nok.. Minutter senere hørte jeg: -"Okei da, se her Mia, du kan leke med motorsykkelen!" Jeg må smile. De er så herlige - og om mulig enda herligere når dem er sammen!


Den fine ettermiddagen ble avsluttet med et bad - med begge barna sammen i det store badekaret. Oftere og oftere lar jeg dem bade sammen. Jeg ser at dem koser seg litt ekstra begge to da. Mia ler uten stopp, og Teo spruter vann over hele badet og mammaen sin - til lillesøsters store glede ;-) 

Når det var leggetid, bestemte jeg meg for å legge Mia på rommet hennes for aller første gang. I sprinkelsenga. Den første halvtimen brukte hun på å lage prompelyder med munnen og le av seg selv. Det neste kvarteret var hun litt mer frustrert, og var ikke sikker på om hun var så enig i at lekeplassen (sprinkelsenga) skulle være den nye soveplassen hennes. Da lente jeg meg over henne, tok ansiktet mitt inntil hennes, og sang den samme sangen ti ganger på rad, og så sovnet hun. Klyp meg i armen, hun sovnet i sprinkelsengen sin! Så dette blir da trolig den første natten der hun sover på eget rom. Det er både spennende og vemodig. Hun vokser så alt for fort. Før jeg rekker å publisere dette innlegget løper hun vel rundt her, med skolesekken på ryggen...


Mens jeg la Mia, satt Teo i stua med penn og papir. Nå om dagen er han veldig opptatt av bokstaver, og han er ganske flink til å skrive, med tanke på at han ikke engang har fylt fem år. Hvert øyeblikk knekker han nok også lesekoden, uten at vi har pushet han på noen som helst måte. Det eneste vi har gjort er å lese bøker hver eneste dag de siste 4,5 årene. I kid you not. Det går myyye i lesing her i hus - til tross for at jeg absolutt ikke er noen lesehest!


Han kom bort til meg med et ark fullt av bokstaver.
-Mamma, jeg har skrevet mange ord. Det er noen ord som er feil da, men lat som du ikke ser dem. Jeg klarte det ikke helt!
På arket står det "Til mamma. Fra Teo" - etterfulgt av mange andre ord og navn. Jeg tittet på denne skjønne gutten min, og tårene rant over - lettrørt som jeg er.
Såå flink du er, Teo. Du har jo skrevet sååå masse. Skal vi lese alle ordene sammen?
Han tittet opp på meg, og lyste av stolthet. Sammen satte vi oss i sofaen og leste opp alle ordene han hadde skrevet. I fred og ro, mens lillesøster hadde forsvunnet inn i drømmeland. 
- Når jeg blir stor, mamma, da skal jeg bli en sånn jobbemann som skriver bokstaver i bøker. Jeg skal lage bøker jeg
- Du blir en kjempeflink forfatter, Teo :-)


Jeg sprekker av stolthet av disse barna mine. Storegutten min er så forståelsesfull, så utrolig smart og morsom. Han er omsorgsfull, godhjertet og snill. Lillejenta mi er solstrålen, sjarmerende og blid. Kosete, energisk og forventningsfull. Sammen får jeg virkelig hele pakka, og jeg storkoser meg i deres selskap. Heldige meg, som har akkurat dem

Nå skal kjæresten prioriteres. Han er nemlig ganske så god han også - og det har jeg ikke vært like flink til å vise han de siste dagene, da hormontrollet (aka p-pilla) har blåst seg opp over bagateller. Vel, nå er det slutt på disse hormonene - pearly er på vei. Hurra for det! 
Fortsatt god søndagskveld :-)

PS: Bilder fra dagen våres har jeg hentet fra instagram @monix87. Vi sees der da!

2 kommentarer:

Mari - Stol tobarnsmams sa...

Det er så gøy å lese innlegget ditt, for du beskriver så mange av de følelsene jeg sitter med selv. Jeg fikk spørsmål fra en gravid venninne som har en jente på to år fra før, om det ikke var travelt med to små, og den første reaksjonen min er jo å si at det er kjempetravelt. Om man skal være helt ærlig. Men så er det jo så fantastisk, at man tenker jo nesten ikke over hvor travelt det er. Den gleden når man ser lillesøster og lillebror ligge på gulvet og leke sammen, den gleden når du kjærer bil og ser bak at to små henden holder i hevrandre og ler, den gleden når lillesøster springer inn til storebror hver morgen og roper " GOOÅGGEN" ( god morgen, knis .. ) .. Sukk, vi er heldige :-)

Anonym sa...

Hvilken bok tenker du Teo kommer til å lese først når han lærer seg å lese?: Atlas shrugged, How to kill a mockingbird, Catcher in the rye, Hamsuns samlede verker, Moby Dick.

En av de kanskje.