søndag 6. oktober 2013

Fra vugge til sprinkelseng

Selvom verken Nicklas eller jeg er klar for det, har vi innsett at vi må flytte lille frøkna over i sprinkelseng. Hun har knekt koden, og ruller i vuggen. Det er ikke trygt. Hadde vi flyttet hun over for noen måneder siden, hadde det sikkert gått knirkefritt. Nå har hun derimot blitt så stor at prosjektet blir nok en del større. Hun turner rundt så fort hun blir plassert i den sengen!


I vuggen er det lunt, trygt og godt. Det har vært hennes sted siden hun kom til verden for seks måneder siden. Å bli flyttet over til en stor og romslig seng, på eget rom (grøss), blir en omveltning - for oss alle. Jeg gruer meg! Samtidig så ser vi det at hun blir veldig urolig på kveldstid når vi legger oss og hun blir påvirket av våres lyder og pust. Det går utover nattesøvnen til oss alle (selvom vi kan virkelig ikke klage - hun har vært en drøm hele veien, og fortsatt er det ikke mye sprell på natten). Nå er det derfor på tide å flytte over til større seng, på eget rom. Jeg merker at jeg gulper litt i min egen munn bare av å skrive det. Hun ble født i går, og selvom jeg hele veien har sett for meg denne endringen rundt seks måneders alder, kom det litt brått på. Tiden løper litt fra meg her!

Har dere noen tips når det gjelder overgangen fra vugge til sprinkelseng? 
Å lage et lite "nest" til henne har jeg tenkt til, men det hindrer hun allikevel ikke fra å turne rundt som en liten apekatt. Jeg kan se for meg at leggingen blir et prosjekt ;-)

5 kommentarer:

Linn sa...

Kan hun ikke sove i sprinkelseng på rommet deres da? Mine to gjør det fremdeles i en alder av 16 mnd. Jeg orker ikke å stå opp av senga om natten. Har flyttet dem ut flere ganger, men de sover ikke godt alene. :)

Monica Jensen sa...

Det er ett alternativ, men vi har egentlig ikke plass til det. I tillegg så våkner hun ofte når vi legger oss,og sånn vil det jo fortsette å bli selvom vi bytter seng.. Vi får se, vi føler oss ikke 100% klare for å ha hun på eget rom enda!

Problemstillingen er vel heller mest: Hvordan få hun til å finne roen og like sprinkelsengen? Det er en lekeplass for henne, og ikke et sted hun faller til ro og sover! :)

Frøken K sa...

For å forhindre for mye turning, brukte jeg sånn sovepose til babyer. Hadde en tynn til sommer og en i dun til høst/vinter. I tillegg fant min frøken mest roen på siden, så jeg la en avlang pute foran magen hennes og ned langs beina, så hun ble støttet opp litt bedre og ikke hadde det store behovet for å spinne rundt :)
Nå var hun 5 mnd da jeg gjorde det.. før den tid sovnet hun ikke av seg selv - men det er en annen historie ;)
Lykke til!! :)

Anna sa...

Vi brukte et par uker før han fant helt roen i sprinkelsenga. Frem til da prøvde vi å legge i senga, men når det ikke funket roet vi mini i vognbagen og la han i senga etter han hadde sovna. Nå koser han seg veldig i sprinkelsenga si, og har begynt å sove duppene på dagen i den og. Ellers er sovepose gull verdt her! Ikke så mye pga rulling, men fordi han sparker av seg alt som heter dyne og pledd. Soveposer skal vel gjøre de litt roligere også. Og om vanlig sovepose ikke er nok for Mia, så får man vel noen soveposer som kan festes i sidene til sprinklene også..?

Anonym sa...

Varmeflaske! Vi brukte det mye siden tulla tydeligvis syns sengen ble stor og kald fra kurven. La den der en stund før leggetid og heiv den vekk i samme bevegelse som hun ble lagt ned. Funket som bare det!:) Etterhvert ble hun vant med senga, så da kuttet vi den ut.