torsdag 10. oktober 2013

Hjelp // Til jenter

Dere som har fulgt meg en stund, har kanskje fått med dere at dagens prevensjon og jeg ikke spiller helt på lag. Samtidig er prevensjon et must, for selvom det er hyggelig med barn, kan vi ikke reprodusere oss til den store gullmedaljen heller. Disse barna skal jo trossalt både fødes og følges opp! Uansett, nå sitter jeg her igjen, på søken etter råd og tips. Hva finnes der ute?

Jeg venter jo enda på P-pillen for menn. Nå er jeg lei av at vi jenter/damer skal gjennomgå all møkka. Vi har nok homoner som herjer i kroppen fra før av, om vi ikke skal proppe oss fulle med ekstra hormoner i tillegg. For noen uker siden begynte jeg på minipillen. Jeg har holdt ut, til tross for at jeg føler meg direkte syk. Kvalm, hodepine, nedstemthet - listen er ikke så kort. Jeg var forberedt på dette, for jeg reagerer alltid med disse symptomene, men valgte å gi det en sjanse allikevel. Hvor ille kan det egentlig være? Ok, det er ille å gå rundt og føle seg gravid med femlinger når man ikke engang er gravid. Det er ille å være en skygge av seg selv, når man har både mann og barn som trenger at jeg er meg. Jeg trenger å være meg.

Så nå søker jeg deres erfaringer. Hvilke piller fungerer til og med for den personen som ikke tåler noen ting? Hva slags andre alternativer er på markedet? Flere har ropt ut "kobberspiral". Jada, det høres deilig ut med null hormoner - samtidig så brukte jeg kobberspiral for et par år siden, som endte med infeksjon i livmoren. Jeg er derfor usikker på om det er så lurt å teste ut det igjen?! P-ringen gjorde meg like "syk" som minipilla, og i tillegg endte jo bruken av P-ring opp med lille Mia. Det var lykke og glede det, men nå går jeg ikke på prevensjon som i tillegg gjør meg syk, med et håp om å bli smelt på tjukka akkurat :-)

Er det noe på markedet jeg har gått glipp av? Det er jo sikkert det! Er det én ting jeg skal holde meg unna, så er det p-stav og p-sprøyter, så det er ingen vits å nevne det. Her skal jeg bli kvitt prevensjonet på et blunk hvis jeg merker at det stjeler både humør og form - slik som nå. Jeg tar ikke pillen med et smil hver dag foråsiresånn ;-)

Jeg håper flere som sliter der ute, kanskje kan bli litt klokere sammen med meg. Vi er ikke akkurat få har jeg skjønt, som tar pillen ufrivillig hver dag og kjenner at det er alt annet enn bra for kropp og sinn! 

21 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg brukte først p-piller i en del år (Loette). Og var veldig fornøyd med disse. Men så tenkte jeg at jeg skulle bytte til minipiller, grunnet mindre hormoner. Jeg byttet først til Condulag fordi den har minst hormoner, men fikk så utrolig mye kviser. Så byttet derfor til Cerazette, og den har jeg vært utrolig fornøyd med. Merket absolutt ingen ting da jeg byttet til denne. I tillegg har jeg ikke mensen i det hele tatt (noe som jeg synes er fantastisk!). Skal sies at jeg har flere venninner som har prøvd Cerazette, og har blødd i så lang tid at de bare har sluttet. Men for min del er Cerazette som en gave fra oven! :-9

Lykke til!

Anonym sa...

Jeg kjenner ikke deg og vet heller ikke noe om ditt forhold til din kjære. Men hvorfor skal du gå igjennom alt dette, når han også burde ta ansvar. Selv om det kanskje ikke er verdens mest ønskelige ting finnes det fortsatt kondomer.

Jeg sluttet selv på p-piller nylig etter å ha gått på det i ca. 10 år. Og syns det har vært interessant å bli kjent med sin egen kropp igjen. Dessverre er mine hormoner fortsatt svært ustabile, men alt i alt angrer jeg ikke et sekund på at jeg sluttet.

Jeg ønsker deg lykke til i jakten på den perfekte prevensjonen, og håper du finner noe du kan bruke uten at det påvirker hormonene dine i like stor grad.

Monica Jensen sa...

Anonym:

Cerazette fungerer dessverre ikke for meg :/ Du hadde ikke noen uker der du følte deg utenfor først?

Anonym:

Han sier at han godt kan bruke kondom, men når man er i et fast forhold ser vi begge to at det kanskje ikke er den beste langsiktige løsningen, derfor er vi på jakt etter andre alternativer. Men tro du meg, hadde det vært en p-pille for menn skulle han fått lov å ta den! Finner vi ingen løsning som passer kroppen min, må det jo self bli kondom!

Minamor sa...

Jeg har brukt mercilon (28) i 4-5 år nå er ganske fornøyd med de :)

Anonym sa...

Hei
Jeg fødte for 6 mnd siden å har nå fått satt inn hormonspiral. Dette er det som inneholder minst hormoner av hormon prevensjon og det lille hormonet som er i, virker bare lokalt på livmoren slik at man vil minske smerter og blødninger. Det er derfor jeg valgte hormonspiral og har hatt den i 2 mnd å er kjempe fornøyd :-) har også hørt at det er lettere å få infeksjon av kobberspiral enn hormonspiral, så hvis du tenker å prøve spiral igjen så er kanskje hormonspiral noe for deg:-)

Håper du finner riktig prevensjon som passer for deg:-)
Hilsen Mari

Anonym sa...

Hei! Ser at dere skriver at dere MÅ bruke kondom hvis ikke du finner noe annet. Jeg kjenner meg godt igjen i hva du sier! Gikk på en type p pille først som jeg ikke husker navnet på, men plutselig hadde jeg gått opp 10 kilo. Deretter begynte jeg på microgynom (tror jeg det het), ble så kvalm hver eneste morgen. Måtte spise endel før jeg tok pilla, hvis ikke ble jeg svimmel, vel, kvalm. Måtte bytte. Prøvde da også en på m. Gjorde at jeg fikk utrolig vondt i det ene bene (antydning til blodpropp?) det var veldig ekkelt, og forsvant først en mnd etter at jeg sluttet på pillen. Så da fikk jeg NOK! Kondom synes jeg er ubehagelig, gir meg ingenting egentlig. Nå har jeg og kjæresten gått 3 år uten noen prevansjon, annet enn at vi hopper av i svingen. Bare man er kreative så går det faktisk helt greit, jeg vet det er tabu å skrive det (!) Har et par ganger tenkt at nei vi må vel bare begynne med kondom, kjøpt en pakke men det er så mye bedre uten.

Vi har virkelig klart oss 3 år uten prevansjon. Kan ha noe med at jeg er sammen med en som klarer å kontrollere seg og ikke bare kommer og sier "ops". (begge er forøvrig fruktbare altså, fikk barn på første forsøk for 4 år siden)

Jeg vet ikke, men lurer på om kanskje prevansjon blant kjærester er oppskrytt. Det går jo fint an uten.,

Anonym sa...

Det finnes jo sånn eggløsningsmonitor da?
Måler temp hver morgen og får svar om det er sikker eller usikker dag! Det blir så klart noen dager i mnd hvor man bør avstå/være veldig forsiktig. Men da slipper du hvertfall å bruke noe preparat.

Ellers var jeg kjempefornøyd med hormonspiral! Jeg har aldri reagert kraftig på hormonpreparater da, men har hvertfall hørt at hormonspiralen ikke er så dum siden den sender ut hormoner lokalt og ikke går inn i hele systemet liksom?

Charlotte sa...

http://www.pfc.no

åå jeg har vurdert denne men har ikke helt tatt meg råd enda ;)

Charlotte sa...

http://www.pfc.no

Dettee har jeg vurdert, men har ikke tatt meg råd enda ;) noe sier meg at gutta burde spandere en sånn :)

Anonym sa...

Forresten!

Leste en artikkel om prevensjon etter jeg leste dette. Der står det følgende.

Antall usikre ganger ved 100 samleier
Kondom: 3
Pessar: 6
P-skum: 3
P-piller og spiral: 0.3-1.5
Mannens tilbaketrekning før utløsning: 4

Altså, Pessar er minst sikkert, hoppe av i svingen (hvor mannen har kontroll) er så og si samme som kondom og p-skum. Deretter P-piller og spiral mest sikker.

Anonym sa...

google ladycomp, kanskje det er noe:)

Hanne sa...

Hvorfor er P-stav utelukket? :)

Anonym sa...

Hei Monica!
Eg har brukt evra plasteret i flere år og er super-fornøyd med d!!Bytter plasteret en gang i uka og har en uke fri på slutten ( når mensen).. Eg har prøvd cerazette, ikkje særlig god match for min del og endte opp med plasteret. Som sagt e eg super-fornøyd!!Lykke t!;-)
Klem fra "bittelillemille"

Anonym sa...

Jeg var et hormontroll da jeg gikk på p-piller, prøvde rundt fem merker og alle hadde de verste symptomene, endte med celleforandringer i en alder av 22 år, da droppet jeg pillen. Legen min anbefalte meg p-ring, og har gått på det nå i ca tre år, og har ikke hatt noe problem med det. Selvfølgelig, litt ekkelt å ta den inn første gangen, når du må gjøre det på dag en av uka for å komme inn i riktig syklus. Men det har seriøst reddet meg, har ingen kviser, ikke vektoppgang, ingen humørsvingninger, ingenting! :) Det fungerer kun "lokalt" ifølge legen, så man får ikke hormonene spredd utover kroppen som gjør at man blir humørsyk osv.
Så har dere jo muligheten at han klipper strengen, og får den sydd sammen igjen hvis dere vil ha flere barn. :)

Monica Jensen sa...

Her var det mange gode tips som jeg skal se nærmere på :)

Å hoppe av i svingen hadde vi aldri tatt sjansen på. Det kan komme ut sædceller under hele samleiet, selvom mannen ikke får utløsning. I tillegg er jeg ekstremt fruktbar. Vi snakker EKSTREMT - uten å gå inn på noen detaljer rundt det. Så her blir jeg gravid bare mannen er nær meg uten prevensjon inn i bildet.

Vi er derfor avhengig av et sikkert prevensjon vi kan stole på. Kondom er ikke løsningen på lang sikt for et par i fast forhold føler jeg. Tar jo bort all spontanitet! Skal se nærmere på ladycomp :)

Monica Jensen sa...

Hanne:

Fordi jeg vil ikke "operere" noe inn i kroppen, når jeg vet hvordan jeg reagerer på hormoner. Det tar jeg ikke sjansen på!

Nå har jeg sluttet på minipillen for denne gang, tok siste pillen i går.. Og skal lese mer om ladycomp :)

Anonym sa...

For å bruke ladycomp anbefalte legen min at man har fått regelmessig menstruasjon igjen etter fødsel for at den skal være sikker.

Kjersti sa...

Kom plutselig på et annet alternativ.. Ei venninne av meg bruker noe som heter PFC - personlig Fruktbarhetscomputer og er veldig fornøyd med den! (www.pfc.no ) Du måler temp hver morgen helst til et bestemt tidspunkt under tunga med apperatet. Den gir beskjed om d e sikkert, eggløsning eller mensen.. Temp vår stiger litt ved eggløsning og dette registeret maskinen osv. Syns den er litt dyr, og eg e fornøyd med evra så derfor har ikkje eg bytta til dette.. Men i lengden sparer man på å ha app. istedenfor piller osv...;-)

Frøken K sa...

Jeg har alltid vært følsom for medisiner. Alt fra hormoner til antibiotika til paracet.
Loette 28 (p pille) funket suuupert for meg! Hadde litt lett hodepine i ca 2 mnd, men etter det merket jeg ingenting til den! Brukte den i åresvis og skal nå begynne på den igjen, til tross for at jeg ikke er i et fast forhold! Men huden min kødder det litt til uten, så derfor starter jeg opp igjen :)

Anonym sa...

Temperatur måler er tingen, Google pfc! Har brukt d i 5 år og er kjempefornøyd. Jeg nekter og tilføre kroppen kunstige hormoner. Og når jeg/ vi har fått de barna vi vil ha så har mannen tilbudt å sterilisere seg;)

Anonym sa...

hormonspiral er tingen!