mandag 17. mars 2014

Hei!

Jeg har tidligere skrevet at nordmenn bør smile mer til andre. Vi har flere hundre gråværsdager i året, og rundt oss går mennesker som er grå i ansiktet og med munnen pekende nedover. Smiler du til dem, faller de nesten overende. Hva slags befolkning er vi? Hvorfor er vi ikke mer imøtekommende mot ukjente vi møter? Ved å smile mer får du selv en bedre dag, og du kan gjøre dagen til en totalt ukjent mye bedre også.


monicajensenforeverliving


Fra smil til hei.. En annen ting jeg stusser over er hvor vanskelig det er for folk å si hei til ukjente. Jeg kan ha med meg barna, som sier hei til alt og alle, og det er ytterst få som faktisk sier hei tilbake. Hvor kalde er folk?! Der går et lite barn, smiler opp til deg og sier hei, og det eneste du klarer å gi tilbake er en noe dratt munnvik. SI HEI TILBAKE og skaff deg litt folkeskikk! Barn lærer av de voksne. Gå foran som et godt eksempel, så blir kanskje Norge et gladere land om noen år!


Dette er noe jeg har begynt å tenke mer og mer på. Jeg har sluttet å bruke energi på været - noe resten av befolkningen er rykende opptatt av - for det er faktisk ikke noe vi kan styre. Noe vi derimot kan styre er hvordan vi selv oppfører oss mot andre. Både kjente og ukjente. Er du imøtekommende? Hyggelig? Eller snur du deg bare bort fra et lite barn som sier hei til deg...? Noe å tenke over. Smiler Mia til en ukjent nordmann, får hun ikke et smil igjen. Smiler hun derimot til en utenlandsk mann, så er det rett før han røsker henne opp fra vogna for å gi hun verdens største klem. En mellomting hadde vært bra, men jeg blir mye gladere selv av det sistnevnte ;)


Så; lag deg en flott start på uka, SMIL og si HEI :)

Ingen kommentarer: