torsdag 20. mars 2014

Irritert hud

Den siste tiden har jeg slitt med hormonell ubalanse som har påvirket både det ene og det andre. Det har blant annet resultert i veldig irritert hud. For første gang i mitt liv har jeg hatt flere betente kviser på hake-og halsområdet, og har igrunn vært ganske fortvilet over det. Jeg så for meg at det bare ville fortette å spre seg, for de har poppet ut én etter én. Huden har vært veldig irritert og rød. I helgen som var bestemte jeg meg for å teste ut to produkter som jeg har fått veldig mange gode tilbakemeldinger på fra kunder. Da spesielt på irritert hud. Hver morgen og kveld, etter jeg har renset ansiktet, har jeg blandet gelly og propolis og smørt ansikt og hals inn med et passe tykt lag.


SAMSUNG CSC


Fem dager tok det, så var huden min helt fin igjen. Jeg klarer nesten ikke tro det. Nå har jeg kun et bittelite område ved nesa som er rødt, men ellers er huden min blitt "seg selv" igjen. Søsteren min har rost denne kombinasjonen opp i skyene, og nå fikk jeg virkelig erfare det selv også :) Jeg har funnet min dag-og nattkrem fremover, det er helt sikkert!


En annen ting jeg har gjort annerledes de siste dagene, er å drikke aloe vera med fersken. Gel og Berry er helt klart mine favoritter av de tre, men fersken inneholder ekstra fruktkjøtt og fiber, og det har jeg også lest at kan ha en ekstra gunstig effekt på problemhud. Om det har vært en medvirkende årsak er vanskelig å si, men jeg har oppnådd det jeg ville; en fin hud, som blir bedre og finere for hver dag som går. At det skulle ta så få dager hadde jeg aldri i verden trodd.


SAMSUNG CSC


At dette er to kremer som kan brukes til så mye annet er et skikkelig stort pluss. Aloe vera gelly er planten på tube. Den kan brukes på brent hud, stikk, sår og insektsbitt. Den er avkjølende og lindrende, og kan brukes i alle kroppens hullrom. Her har den også vært genial på Mia sine ømme gommer når hun får tenner. Propolis har vi først og fremst brukt som kuldekrem gjennom hele vinteren, da den ikke inneholder vann. Den er også ypperlig på sår og irritert hud, og har derfor blitt brukt i de periodene Mia har hatt litt sår stump. Det er også en ypperlig barselgave, som kan brukes på såre brystvorter, hodeskurv og som sagt såre babystumper. En krem som blir en favoritt i de fleste småbarnsfamilier sitt hjem :)


Nå skal de to rampetassene her i hus få seg et bad. Teo lukter bål etter dagens skogstur med barnehagen og Mia har mat fra topp til tå. Deilig å avslutte dagen med et langt, varmt bad. Got to go, men jeg titter plutselig innom igjen ;)

3 kommentarer:

Divamamma.no sa...

Love it :-)

Katrine sa...

Kan det fungere på atopisk eksem også?

monicajensen sa...

Det er veldig effektivt på problemhud og irritert hud, så det kan jo være verdt et forsøk :) Er du ikke fornøyd har vi 90 dagers tilfredshetsgaranti på alle produkter :)