søndag 9. mars 2014

Pearly

Pearly-fertility-computer-NFP-description


Jeg fikk et spørsmål om jeg kunne lage et eget innlegg om Pearly - et prevensjon jeg har valgt som måler temperaturen min, og dermed holder oversikt over syklusen og de sikre/usikre periodene. Det som er genialt med Pearly er at man slipper alle disse hormonene som følger med de fleste andre prevensjoner som er egnet når man er i et fast forhold. Det som er ulempen med Pearly er at jeg ikke stoler en dritt på den...


Pearly viser flere usikre dager i måneden enn hva som faktisk er reellt, men plutselig kan den overraske deg, og det er da jeg får noia og skriker halleluja når mensen endelig dukker opp. Selv i de grønne/sikre periodene stoler jeg ikke fullt og helt på den, og da forsvinner en del av poenget. Jeg vet at hvis vi bruker Pearly som eneste prevensjon, ender jeg opp med stor mage en goood stund før jeg er klar for det. Jeg venter derfor på en time hos gynekolog, for ved siden av Pearly tenker jeg å teste ut pessar. Noen med erfaringer?


For å sitere legen min: "Det er som å si at et menneske lever akkurat 75 år, men det stemmer jo ikke. Noen lever 10 år og andre lever 100 år. Sånn er det med sædceller også. Noen kan leve så lenge som en uke, og da er overhodet ikke Pearly et godt alternativ". Han har jo rett. Kjenner man syklusen sin 100%, og er den så stabil at du kan stille klokka etter den, da kan det absolutt være et godt og trygt alternativ. Slik var min syklus før. Nå er den ikke like stabil, og derfor er vi på jakt etter andre alternativer. Etter hva jeg har lest kan pessar og pearly være en god kombinasjon for meg :)


Jeg hadde et håp om at Pearly skulle være det perfekte alternativet, men det er det dessverre ikke for meg. Hvis det finnes en Gud, så tror jeg han helst ønsker at jeg skal ha tusen unger, siden absolutt ingen prevensjon er skapt for å passe til meg. Blir jeg ikke kronisk kvalm og deprimert, så får jeg vonde sår, infeksjoner i livmoren eller ender opp gravid. Da dukker sånne fantastiske skapninger som Teo og Mia opp, men foreløpig holder det med to. Vi krysser fingrene for at pessar er Gud´s gave til den veldig fruktbare Monica :)


Håper dette ga deg svar på spørsmålene dine, til du som lurte ;)

6 kommentarer:

Stine sa...

Hei Monica!

Tusen takk! Du svarte så absolutt på det jeg lurte på. Hadde inderlig håpet at det var "enkle" alternativer for oss kvinner når det gjelder prevensjon. Men det virker ikke akkurat sånn. Jeg ønsker deg masse lykke til :-) Håper virkelig du finner noe du kan bruke, som hjelper deg å bestemme når det er tid for nr.3 :-) Ha en strålende søndag!

Klem :-)

monicajensen sa...

Så bra :)

Det skal ikke være så greit å være jente. Vi får krysse fingrene for en mannlig p-pille, slik at gutta kan ta litt mer av ansvaret også. Ikke bare bare å bli proppet full med hormoner!

Tusen takk for det <3 Det håper jeg også :)

Ha en fortsatt fin søndag. Stor klem :)

Claudia sa...

Hei,
har du sett denne?
http://www.nrk.no/livsstil/kan-ha-lost-gaten-bak-folkesykdom-1.10997925

monicajensen sa...

Ja, jeg leste den i stad. Veldig spennende, og håper de er inne på noe :)

Charlotte sa...

Haha jeg er helt enig ,stoler ikke på min for fem flate øre heller

monicajensen sa...

Haha, du gjør ikke det du heller nei?! :P