torsdag 24. april 2014

Hjemmelagde knekkebrød

God morgen :)


I skrivende stund ligger jeg i senga med kaffekoppen og macen. Under dyna med meg ligger Teo og trykker på iPaden. En rolig og koselig start på dagen med andre ord. Snart er det frokosttid og da går det selvsagt i hjemmelagde knekkebrød, som vi har falt heeelt for. Hva er vel bedre enn sunne alternativer, uten masse hvetemel som ikke er bra for tarmen? :) Disse lages på null komma nix og krever ikke at du er en bakermester harepus, takk og lov, for det er verken Nicklas eller jeg. Oppskriften er fra Torun, som er en veldig god kollega - blant annet :)


wpid-20140423-215125.jpg


4 dl havregryn


4 dl grov sammalt rugmel


2 dl solsikkekjerner


1 dl sesamfrø


1 dl linfrø


7 dl vann


Blandes godt og smøres jevnt ut over to langpanner, ca 5-7 mm tykt. Stekes i 180 grader varme - Først 10 min - Ta ut og skjær ruter (16 ruter på en langpanne) - Deretter 30 minutter i ovnen igjen - Om knekkebrødene ikke er helt harde, la de stå i ovnen noen minutter til med ovnsdøren på gløtt. Enklere blir det ikke ;)


wpid-20140423-215113.jpg


Det var flere som etterlyste oppskriften på instagram. Derfor legger jeg den ut. Bon appetit! Hyvää ruokahalua! Guten Appetit! ขอให้เจริญอาหาร!


Ha det bra så lenge :)

2 kommentarer:

Hilde sa...

Elsker hjemmelagde knekkebrød:) jeg pleier også å bruke kruskakli, gresskarkjerner eller valnøtter og evt litt tørket frukt som aprikos:) smaken blir himmelsk og greit å kunne varierer de litt siden jeg spiser de hver dag:)

monicajensen sa...

Mmm, det hørtes godt ut :) må testes ut!