mandag 7. april 2014

På ferie med barn

Når vi var sydover lovte jeg jo et innlegg der jeg forteller litt om våre rutiner på ferie med små barn, og nå har jeg endelig tid til å skrive litt om det :) Dette er rutiner jeg har fulgt helt siden Teo var bitteliten. Ferie skal være ferie for både store og små, og det innebærer ikke overtrøtte barn som blir slept rundt på kveldstid, men det innebærer allikevel sene middager og voksentid.


SAMSUNG CSC


Da Teo var liten fikk han kveldsmat og ble gjort klar for natten før vi voksne gikk ut for å spise middag. Da var det bare å legge han for natten i den myke gode vognen og trille tur til restauranten. Han kom i seng til normal tid og vi fikk nyte middagen i fred og ro uten stress og mas. På ferier har jeg alltid hatt med en god og lun vogn. Mye tid blir tilbrakt i vogn på ferier, da spesielt på kveldstid, og det er viktig for meg at de små har det behagelig. En annen ting som alltid er med er lammeskinn, dyne og pute. Vel, uansett.. Når Teo ble eldre, ble han også klar for å delta på festen. Han var 3 år første gang han var våken utover kvelden. Da reiste vi også et sted det var 100% lagt opp for små barn, med minidisco og alt som følger med. Da hadde han en lang dupp på dagtid, slik at han skulle holde ut kvelden uten tårer - og virkelig få storkose seg!


SAMSUNG CSC


Når Mia kom til verden gjennomførte vi de samme rutinene med henne, og det fungerte ypperlig i sommer. Hun ble gjort klar for natten og sov seg gjennom både middager, minidisco og tivoli. Når vi var sydover nå gjorde vi det litt annerledes. Mia er en svært tålmodig jente, og kan fint sitte ved middagsbordet i over én time og bare kose seg med maten. Før middag ble hun gjort klar for natten og pysj ble tatt på. Etter middag fikk hun kveldsflasken sin og ble lagt i vognen. Minidisco ventet på storebror, og selvom hun ikke sov når vi ankom minidiscoen, lå hun i vognen og tittet rundt seg fram til hun sovnet av seg selv. Ikke noe gråt. Jeg tror hun trivdes med alt livet rundt seg.


SAMSUNG CSC


Med andre ord har rutiner på ferie vært mye likt rutinene hjemme. Hvertfall når barna er små. Dette har ikke hindret oss fra sene middager og lange kvelder - takket være den gode vognen vi har hatt med på tur. Hjemme er Mia en som våkner lett av lyder, men ikke på ferie. Det har gått over all forvetning med dem begge to, på hver eneste ferie - og det har blitt en del turer sydover de seneste årene :)


SAMSUNG CSC


Mitt store tips er og ikke stresse. Kos dere på ferie, ta med en god vogn og se på alle mulighetene i stedet for utfordringene. Å reise med en liten én er jo ikke noe problem :)


Hvordan har dere gjort det på ferie når dere har reist med små barn? Kanskje har du noen tips å komme med? :) Jeg har noen gode tips til flyturer med barn også. Si ifra hvis jeg skal lage et innlegg om det!

5 kommentarer:

Michelle sa...

Takk for gode tips! Kom gjerne med flytur tips også :-)

Mingeling sa...

Veldig imponert. Vi har ikke engang vurdert ferie enda. Men nå når bryllupet er over i august, kan vi rette fokuset mot ferie. Smarte tips til å overleve aktive barn som nå er 14 mnd, 3,5 år og 6 år mottas med veldig stor takk. Er det idet hele tatt mulig, eller er det bare å glemme noen år til?

monicajensen sa...

Nå har jo vi 2 barn og ikke 3, og det tipper jeg er en betydelig forskjell ;) men jeg tror absolutt det er mulig å få en hyggelig ferie for store og små for det :)

1) reis til et sted det er lagt opp for barn. Hvis fokuset ikke er på mat, men på kos og at ting skal være lett, anbefaler jeg all inclusive. Sjekk ut hotell lagos på Taurito på Gran Canaria. Der har vi vært to ganger. Kjedelig hvis man ikke har med barn, men PERFEKT med barn :)

2) Sørg for at de to minste sover på dagen. Evt gå litt tidligere hjem fra bassenget, så de to eldste får hvilt seg godt før middag.

3) 1åringen legger dere etter middag. Ha med en god vogn og følg rutiner som hjemme. De to andre vil kose seg glugg på minidisco og fly rundt med de andre barna. Når minidiscoen er over er det bare å tusle hjem til hotellet, legge barna, og kose seg på terrassen med litt godt i glasset ;)

Hopp i det - det vil nok gå bedre enn forventet. Flyturen er alltid slitsom, men den er også fort glemt. kan lage et innlegg med hvordan vi gjør det når vi flyr :)

Astrid sa...

Vil gjerne høre om hvordan dere gjør det på flyet :) Skal til Hellas i august med en gutt på 3 år. Fantastisk blogg! :)

monicajensen sa...

Da skal jeg lage et innlegg om det :) Tusen takk <3