tirsdag 8. april 2014

Slutt med snus, gå ned i vekt

Her hjemme har vi hatt en litt artig erfaring de seneste ukene, som jeg tenkte å dele med dere, etter klarsignal fra hovedpersonen selv - nemlig Nicklas ;) I flere år har Nicklas vært en storforbruker når det kommer til snus. Ganske tidlig i forholdet sa han klart og tydelig fra om at han kom aldri til å slutte og snuse. Det var derfor svært overraskende da han dagen før nyttårsaften annonserte at han skulle slutte å snuse. Jeg tenkte mitt, men håpet jo at han skulle klare det. På selve nyttårsaften kastet han snusen, og har ikke tatt én snus siden.


SAMSUNG CSC


I flere år har Nicklas vært litt misfornøyd med vekten. Med tanke på at han har trent minst fem dager i uka skulle man ikke tro at det i det hele tatt kunne være et problem - men det har det vært. Han har ønsket å gå litt ned i vekt, men selv store endringer i kosten hjalp ikke. Jeg har flere ganger nevnt at han bør få sjekket stoffskiftet sitt, men dere vet hvordan gutter kan være... Han fikk aldri sjekket det for å si det sånn ;) Et par dager før vi gikk inn i år 2014 leste Nicklas at snus kan påvirke stoffskiftet. Han begynte å tenke tilbake på når han plutselig gikk opp i vekt, og det var samme sommer som han begynte å snuse masse. Det var hans hovedmotivasjon for å kaste snusen. Han savnet energi, han savnet bedre kondisjon og han savnet fremgang når det kom til trening-og kosthold.


Nå tre måneder senere har han betydelig bedre kondisjon. Han føler han kan "gi mye mer". I tillegg har han gått ned hele 9kg. At snus påvirket hans stoffskifte er det ingen tvil om. Det eneste han har gjort annerledes de seneste månedene er jo å droppe snusen. I tillegg har han valgt å drikke aloe berry nectar, som består av tranebær, framfor aloe vera gel. Grunnen til det er enkel; han merker selv at han får lett vann i kroppen. Tranebær i seg selv er vanndrivende. Ett glass om dagen med aloe berry nectar gjør susen!


SAMSUNG CSC


Jeg er såå stolt av kjæresten min. Han bestemte seg og klarte det med glans. Ikke én dag har jeg merket det på humøret hans. Samtidig er det så fantastisk å se han være stolt av seg selv - for det har han all grunn til, for veldig mange grunner! Det er så deilig å kysse en snusfri kjæreste :)

Ingen kommentarer: